Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De impact van de end-of-support van Windows Server 2003/R2

Planning for Windows Server 2003/R2 end of support

Maakt u momenteel gebruik van Windows Server 2003/R2? Na 14 juli 2015 kan de end of support van Windows Server 2003/R2 een grote impact hebben op de organisatie. Na 14 juli 2015 worden er geen updates of patches meer vrijgegeven vanuit Microsoft. Dit heeft als resultaat dat de infrastructuur van de organisatie minder stabiel en beveiligd is. Lees hieronder meer over de verschillende consequenties die de end of support van Windows Server 2003/R2 kan hebben op de organisatie:

  • Geen updates: Microsoft zal geen updates meer ontwikkelen of uitbrengen na 14 juli 2015. In 2013 zijn er nog 37 cruciale updates uitgebracht voor Windows Server 2003/R2. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw infrastructuur.
  • Geen compliance: Na 14 juli 2015 zal de organisatie met alle waarschijnlijkheid niet meer kunnen voldoen aan diverse compliance standaarden en regels.
  • Geen besparingen: De kosten voor het onderhouden van een verouderde server kan snel oplopen. Daarnaast kunnen kosten worden bespaard door gebruik te maken van een nieuwere Windows versie.

Transformeer uw datacenter
End-of-support voor Windows Server 2003/R2 is het begin van een nieuwe fase in het bedrijf! Voor deze migratie is het belangrijk om een goede strategie te volgen, voor een soepele overgang van Windows Server 2003/R2 naar de cloud. Lees in deze whitepaper meer over de datacenter transformatievisie van Microsoft u hierbij kan helpen. Precies weten welke impact End-of-Support voor uw organisatie kan hebben? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Transform your datacenter – Understand what end of support means’.

 

Download de whitepaper
Download