Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De impact van de digitale transformatie

Transformeren naar een digitaal bedrijf

Er is één woord dat tegenwoordig wel erg vaak naar voren komt in de lokale overheid en dat is: Digitaal. Elke gemeente wil digitaal zijn/worden, sommige noemen het ook wel digitalisatie. Maar de strategie die ze willen gaan volgen is niet altijd duidelijk. Wat houdt een transformatie naar een digitale gemeente in?

Om te beginnen twee dingen wat digitaliseren niet is:

  1. Het omzetten van bestaande analoge processen naar digitale processen
  2. Het toevoegen van een digitale laag aan de gebruikelijke gang van zaken

Digitaliseren gaat om een structurele aanpak van de interactie met klanten, van de bedrijfsvoering en de manier waarop u producten en diensten levert. Bij het volledig benutten van de technologische mogelijkheden, liggen er enorme kansen voor doorlopende, snelle innovatie en differentiatie.

De impact van de digitale transformatie
De impact van de digitale transformatie zal in de hele gemeente duidelijk worden. Van managers op de afdelingen tot de marketing, financiën, HR en sales. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat de uitgaven aan digitale marketing in 2013 maar liefst met 20 procent zijn gestegen tot 3,1 procent van de omzet. De impact zal per gemeente verschillen, maar dit is een uitstekende gelegenheid om uitgebreid in gesprek te gaan met verschillende afdelingsmanagers en de strategische inzichten te delen over de technologie-investeringen over de hele gemeente.

Download het artikel
Wilt u meer te weten komen over de transformatie naar een digitale gemeente? Download geheel vrijblijvend het volledige artikel.