Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De hybride cloud: de voordelen op een rij

Veilig en vertrouwd en toch in de cloud

Voor de meeste organisaties is IT niet hun kernactiviteit. Laat de IT-infrastructuur het afweten, dan houdt de business op. De IT is steeds vaker de kurk waarop de business drijft en de motor achter innovatie. De technologie verandert razendsnel waardoor het voor organisaties lastig is om bij te blijven. Door clouddiensten te gebruiken blijf je bij de tijd én concurrerend.

Snelheid en flexibiliteit in de cloud

De cloud staat voor snelheid, flexibiliteit en stabiliteit, maar daar blijft het niet bij. Software, opslag, rekenkracht en infrastructuur vanuit de cloud zijn as a Service. Dat betekent dat je ze niet koopt, maar afneemt als dienst. Onderhoud, beschikbaarheid en updates zijn uitbesteed. Hierdoor heb je meer tijd over voor je kernactiviteiten.

Het beste van 3 werelden

De keuze voor de cloud lijkt dus een no brainer. Toch stappen organisaties niet allemaal direct over. Veiligheid en privacy worden vaak als redenen genoemd om geen cloud-oplossing te willen implementeren. Het idee dat het niet meer in het eigen datacentra staat geeft geen veilig gevoel. Men vraagt zich wel eens af waar de data precies staat in de cloud en wie er allemaal bij kan. Het is echter niet alles of niets. Niet alles moet direct in de publieke cloud, sommige vitale applicaties of gegevens kunnen in een private cloud of on-premise blijven staan. Zie daar, de hybride configuratie is geschapen.

De hybride cloud:

De hybride cloud kent een aantal voordelen:

  • Grotere flexibiliteit: Adoptie is sneller, eenvoudig (automatisch) schaalbaar en altijd de nieuwste versie
  • Keuzevrijheid: Bepaal zelf waar workloads en data gezet worden
  • Overzichtelijke kosten: Clouddiensten worden afgerekend naar gebruik waardoor je meer grip op de kosten krijgt.

Tijd voor actie

In de whitepaper Hybride cloud: de ideale mix tussen cloud en eigen bodem ontdek je welke voordelen de cloud biedt. Een hybride cloud-strategie past altijd. Lees alle ins en outs en begin het migratietraject met het downloaden van dit kennisdocument.

 

Download de whitepaper
Download