Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De gevolgen van ongestructureerde data

Hoe harder je een stuiterbal gooit, hoe harder die terugkaatst. Dit is in zekere mate ook toe te passen bij het verwerken van data. Althans, wanneer je spreekt over het verwerken van rommelige data en daarbij de uitkomst van rommelige informatie. Maar waarom is gestructureerde data nu zo belangrijk?

Steeds meer bedrijven en organisaties gaan te werk met Robotic Process Automation (RPA) om te zorgen dat hun werknemers minder vaak repetitieve en eentonige werkzaamheden dienen te vervullen. Om RPA goed te doen verlopen dient de data die hiervoor gebruikt wordt kwalitatief sterk te zijn. Ongestructureerde data kan zorgen voor problemen in de uitkomst van de werkzaamheden.

Neem bijvoorbeeld het opstellen van facturen en het verwerken van deze data. E-facturering wordt steeds meer onderdeel van bedrijven, vooral omdat hiermee de administratieve werkzaamheden (met papier) afnemen en de werknemers efficiënter hun tijd in kunnen delen. Echter, het is niet onoverkomelijk dat het verwerken van deze data foutloos verloopt. Data kan bijvoorbeeld inconsistent of onvolledig zijn, wat kan leiden tot verkeerde informatie in het systeem. Denk aan Facturen die té laat betaald worden omdat bepaalde gegevens ontbreken of incorrect zijn. Hoe is dit op te lossen?

Artificial Intelligence

Kunstmatige intelligentie kan zorgen dat het aantal fouten bij het verwerken van deze data afneemt of volledig verdwijnt. Slimme computers zijn in staat om de ontvangen data én sneller én beter de verwerken en hierbij te zorgen dat de Robotic Process Automation wordt verbeterd. Hierdoor wordt dus een stap gezet in een meer succesvol e-factureren.

(Bron: Financieel- Management.nl)

Factuurcongres ®

Artificial Intelligence wordt vaak gezien als een game changer, maar wordt nog onvoldoende ingezet. Het Factuurcongres® is het moment om meer te weten te komen over e-factureren en de mogelijkheden die data in combinatie met RPA en AI jouw organisatie kan bieden.

Zo zal Ton Abelen meer vertellen over de kracht van kunstmatige intelligentie en neemt hij je mee in een wereld waarin invoice-processing niet alleen veel efficiënter gaat worden, maar ook veel meer waarde op gaat leveren voor de gehele organisatie. Ben je benieuwd naar zijn verhaal (en de rest van het programma)? 

Klik dan hier voor meer informatie!