Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De gevaren van zwakke schakels in de beveiligingsketen

Cisco 2014 Midyear Security Report

Iedere cyberaanval – groot of klein – ontstaat vanuit een zwakke schakel in de beveiligingsketen. Deze zwakke schakels kunnen vele vormen aannemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verouderde software, slecht geschreven code, fouten van de developer of een goedgelovige gebruiker. Hackers en andere cybercriminelen zijn dag en nacht op zoek naar deze zwakke schakels om hiervan te kunnen profiteren.

Het gevaar van het Internet of Everything
Helaas voor organisaties en gebruikers hoeven hackers over het algemeen niet al te lang te zoeken naar deze zwakke plekken. In het snel opkomende Internet of Everything wordt hun werk alleen maar eenvoudiger gemaakt doordat vrijwel alles wat verbonden is met een netwerk een potentieel doelwit is.

De effecten van cyberaanvallen
De effecten van cyberaanvallen zijn ontnuchterend op het gebied van zowel kosten, reputatie en productiviteit. Volgens het Ponemon Institute kost het gemiddelde datalek binnen een organisatie in 2014 ongeveer 4.7 miljoen euro. Dit koste organisaties in 2013 gemiddeld nog 3.9 miljoen euro. Daarnaast kwam uit het rapport Estimating the Cost of Cyber Crime and Cyber Espionage van het Center of Strategic and International Studies dat de Verenigde Staten alleen al jaarlijks ongeveer 86 miljard euro en 500 duizend banen per jaar kwijt zijn aan schadelijke online activiteiten. 

Het Cisco 2014 Midyear Security rapport bekijkt threat intelligence en cybersecurity trends van het eerste halve jaar van 2014. Uit het onderzoek van Cisco blijkt hoeveel verschillende soorten zwakke schakels er bestaan in de systemen die wij gebruiken, inclusief het internet zelf. In het rapport wordt besproken wat u als organisatie kunt doen om het aantal zwakke schakels te verminderen en hoe u de impact van misbruik van deze zwakke schakels kan inperken. Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:

  • Threat intelligence
  • Industry trends
  • Een blik in de toekomst

Download het rapport
Wilt u alles weten over de gevaren van zwakke schakels in de beveiligingsketen? Download dan geheel vrijblijvend het Engelstalige rapport ‘Cisco 2014 Midyear Security Report’.

 

Download de whitepaper
Download