Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De gevaren van traditionele storage

…geneutraliseerd door 1 tool

Keuzevrijheid is de norm en verandert het IT-landschap van bedrijven continu. Zo kiest de eindgebruiker in een appstore zelf tooling die hij wil en koopt de IT technologie die de business het best ondersteunt. Keuzevrijheid van storage-systemen is vanwege een vendor lock-in vaak niet mogelijk. Toch willen bedrijven ook met storage volledig hardware- en leverancier-onafhankelijk zijn. Dat kan nu.

Flexibiliteit is de sleutel tot een wendbare business. Omdat 90 procent van de computerwereld inmiddels is gevirtualiseerd, worden workloads of VMware-profielen in een handomdraai gemigreerd van de ene naar de andere server, on-premise of naar de cloud van uw keuze. Storage blijft daarin achter, terwijl de IT met storage dezelfde keuzevrijheid en flexibiliteit wil als de eindgebruiker met zijn apps.

Bannerstoragekenniscyclus

Geketend door de storage-leverancier

Een systeembeheerder wil storage met een bepaalde technologie met specificaties die aansluiten bij de businessbehoefte. Ze kiezen dan bijvoorbeeld voor systemen als NetApp, HDS en EMC. Goede systemen, maar niet altijd flexibel. Bij EMC zijn bijvoorbeeld specifieke drivers nodig om de host te laten communiceren met het storage subsysteem. Bedrijven blijven hierdoor vastzitten aan die specifieke EMC-storage-oplossing. Bij echte flexibiliteit verplaatst u synchroon en online de datastorage naar bijvoorbeeld NetApp zónder de drivers aan te hoeven passen en is replicatie, synchroon of a-synchroon, tussen twee verschillende leveranciers, gewoon mogelijk.

Flash versnelt business

We zien bijvoorbeeld regelmatig legacy-omgevingen met 10k of 15k spinning drives die de business-behoefte amper kunnen bijbenen. Laatst was ik bij een bedrijf dat zijn storage niet kon uitbreiden met sneller flash-geheugen, behalve als hij een totaal nieuwe omgeving zou aanschaffen. Dat budget had hij pas over drie jaar vanwege de afschrijvingstermijn. Wat nu?

Sneller tegen een fractie van de kosten

Dankzij onze virtualisatielaag Spectrum Virtualize konden we 5% van zijn totale data met goedkope SSD’s aan zijn systeem koppelen. Via Easy Tier kan nu onafhankelijk van de legacy storage onder de virtualisatielaag gewoon getierd worden. De winst: 240% meer performance van IOPS en throughput. De investering: nog geen 50.000 euro. De organisatie is geen half miljoen kwijt voor een nieuwe oplossing en de oude storage hoeft niet versneld te worden afgeschreven. De nieuwe technologie neemt ook nog eens werk uit handen.

Van 3 naar 1 storage-beheerder

Naast de snelheidswinst werd het beheer namelijk 3 keer eenvoudiger. Het bedrijf had voor de 3 storage-systemen net zoveel specialisten in dienst. Had. Nu kunnen 2 daarvan zich op andere dingen richten. Dat komt omdat ze nu via 1 dashboard alles kunnen managen. Voor beheer was dat een verademing en ook de business ging erop vooruit.

Snel, sneller, snelst aan de slag dankzij tiering

De legacy storage ondersteunde de VDI-omgeving niet helemaal soepel en dit veroorzaakte performanceproblemen. Nu kunnen alle werknemers wél om 9.00 uur tegelijk hun computers aanzetten en 1 minuut later aan de slag. Dankzij het tiering-mechanisme hoeven ze niet meer te wachten tot half tien. Reken uit je winst!

Naadloze integratie met alle technologie, tooling en clouds

Met virtualisatietechniek voor storage nemen bedrijven de laatste hardware-horde en worden ze ook qua storage onafhankelijk van leveranciers. Waar de storage ook staat en welke onderliggende technologie er staat, alles communiceert naadloos. Onafhankelijk data repliceren tussen verschillende (sub)leveranciers inclusief alle cloud-omgevingen? Dat kan gewoon. Orkestratie met Chef, Puppet, Cloud Foundry en OpenStack met legacy storage of met de nieuwste storage-oplossingen van nu of morgen? Geen enkel probleem!

Vrijheid, businessblijheid

Dankzij virtualisatie kunnen via het dashboard nu VM’s worden uitgerold, op de achtergrond regelt de storage zichzelf. Dankzij de tooling kunnen IT’ers nu veel meer doen dan dat ze zich alleen moeten bezighouden met storage. Dat maakt het werk weer een stuk leuker en het bedrijf veel flexibeler dankzij volledige keuzevrijheid. En daar was het allemaal om te doen.

Snel aan de slag met keuzevrijheid

Wilt u ook meer keuzevrijheid realiseren voor uw storage-systemen? Lees dan verder in een van de volgende kennisdocumenten: