Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De gemeente Berkelland gaat Nieuw Werken

Het Nieuwe Werken mogelijk dankzij nieuwe ICT-infrastructuur

Bij Het Nieuwe Werken (HNW) moeten medewerkers overal en altijd device-onafhankelijk kunnen werken. Een goede ICT-omgeving en –infrastructuur is daarbij essentieel. Deze case gaat over de gemeente Berkelland, waar de ICT-omgeving niet aan de eisen van HNW voldeed. Na implementatie van een nieuwe infrastructuur is hier verandering in gebracht.

De gemeente Berkelland telt zo’n 400 medewerkers, verdeeld over drie locaties. De gemeente wilde graag HNW implementeren, maar was met de verouderde ICT-omgeving niet mogelijk. Er was een tekort aan server- en opslagcapaciteit ontstaan, software was verouderd en mobiel werken was niet mogelijk.

De opdracht bestond dan ook uit het ontwerpen, leveren, configureren en installeren van een nieuwe infrastructuur. Uiteindelijk leidde dit tot de implementatie van een Citrix Server Based Computing omgeving op een gevirtualiseerde serveromgeving van VMWare vSphere.

Download de complete case waarin wordt beschreven hoe de gemeente Berkelland een compleet nieuwe ICT-infrastructuur liet implementeren die Het Nieuwe Werken mogelijk maakt.

 

Download de whitepaper
Download