Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De gebruikersgerichte beveiliging van IT

Een nieuwe definitie van beveiliging

Door de constant veranderende aard van de IT-bedreigingen en de technologische vooruitgang is het beleid en de praktijk van IT-beveiliging continu in beweging. De IT-gebruiker was vooral een statisch onderdeel van het voortdurend veranderende IT-landschap. Voorheen werd van de gebruiker die toegang had tot de IT-infrastructuur verwacht dat deze alleen gebruik maakte van de officieel goedgekeurde apparaten en applicaties.

Democratisering

Door de “democratisering” van IT en de veranderende rollen en verwachtingen van de moderne digitale werknemer is deze traditionele beveiligingssituatie drastisch veranderd. Uit onderzoek van Gartner is gebleken dat de BYOD-trend ervoor gezorgd heeft dat 40 procent van alle werknemers persoonlijke apparatuur gebruikt voor werk gerelateerde zaken.

Door de dynamische en mobiele digitale werknemer is een gebruikersgerichte benadering essentieel. De beveiligings- en compliance-praktijken moeten weer opnieuw afgestemd worden met deze gebruikersgerichte benadering. Om naar een gebruikersgerichte beveiliging te gaan worden in deze whitepaper 4 essentiële stappen uitgelegd.

  1. Bouw gedetailleerde en dynamische profielen van individuele gebruikers.
  2. Unificeer en correleer gebruikers voor alle IT-diensten.
  3. Creëer “contextueel bewustzijn” met gecentraliseerde zichtbaarheid en beheer.
  4. Zorg voor documentatie en voorspellende analyse

Lees de whitepaper

Download de whitepaper voor meer informatie over de veranderingen in de beveiligingssituatie door de “democratisering” van IT. De whitepaper gaat dieper in op de risico’s die de laatste jaren een steeds grotere rol zijn gaan spelen door de digitale werknemer.

 

Download de whitepaper
Download