Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De financiële consequenties van ERP Architecture

The Financial impact of ERP architecture

Het aanschaffen van de juiste Enterprise Resource Planning-systemen (ERP) is een complex proces. Bij de uiteindelijke keuze moeten met de belangen van verschillende partijen rekening worden gehouden: enerzijds natuurlijk de voorkeuren van de gebruikers, maar vergeet vooral ook niet de wensen van IT-beheer.

Vandaag de dag zijn ERP-systemen de ruggengraat van veel bedrijven geworden. Het is dus zaak om het juiste systeem te vinden dat perfect aansluit bij uw bedrijfsactiviteiten. De meeste bedrijven besteden in de praktijk maar betrekkelijk weinig tijd en geld aan dit proces, terwijl het op de lange termijn wel heel veel impact heeft.  

IDC heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van bedrijven als het om ERP-architectuur gaat. Daaruit blijkt onder meer dat die aansluiting van ERP-systeem op de bedrijfsactiviteiten in de meeste gevallen ver te zoeken is.

Als u bijvoorbeeld met uw bedrijf een systeem op basis van een licentiemodel hebt aangeschaft, dan hebt u jaarlijks met onderhoudskosten te maken, maar ook met operationele kosten van het datacenter. Schaft u een systeem aan op basis van een abonnementsmodel, dan wordt u weer met andere kosten geconfronteerd, zoals administratie- en hostingkosten. Maar het blijft niet bij deze kosten.

Aan de hand van het uitgebreide onderzoek van IDC komt u meer te weten over de financiële implicaties van de ERP-architectuur op uw bedrijfsvoering. Download vandaag nog geheel vrijblijvend het rapport ‘The Financial Impact of ERP Architecture on the Annual Cost of Business Change’.

 

Download de whitepaper
Download