Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De economische impact en ROI van Office 365

The total economic impact of Microsoft Office 365

Wat is de potentiële ROI voor bedrijven die aan de slag gaan met Office 365? Onderzoeksbureau Forrester heeft voor Microsoft een onderzoek gedaan naar de totale impact en de potentiële Return On Investment (ROI) die bedrijven kunnen realiseren met Office 365. Het doel van deze studie is om lezers van grote organisaties te voorzien met een framewerk om de financiële impact van Office 365 te evalueren.

Om de voordelen, kosten en risico’s die verbonden zijn aan een Office 365 implementatie beter te begrijpen, heeft Forrester een interview gehouden onder drie bestaande klanten met meerdere jaren ervaring op het gebied van Office 365. Daarnaast is er een online enquête gehouden onder 60 grote organisaties die ook gebruik maken van Office 365. Office 365 is de Software as a Service (SaaS) versie van de Microsoft zakelijke producten inclusief Office Professional Plus, Exchange, Lync, SharePoint, Yammer en OneDrive.

Enkele voordelen van Office 365 op een rijtje

  • Technologie: Dit is zowel inclusief hardware en software besparingen als verminderde IT inspanningen.
  • Mobiliteit: Het zorgt voor de toegang tot informatie, overal en altijd. Applicaties zorgen voor efficiëntie en een snellere tijd richting de markt.
  • Controle en compliance: Kijkt naar lagere compliance kosten en inspanningen door het gebruik van ingebouwde industrie standaarden en praktijkcases.
  • Business Intelligence: Kijkt naar kansen om betere beslissingen te maken door meer actuele data over verschillende opslagmogelijkheden.
  • Enterprise Social: Kijkt naar hoe de samenwerking verloopt en de bedrijfsprocessen verkorten door het gebruik van in Office 365 ingebouwde tools, voor het verbeteren van de communicatie.

Download het Forrester onderzoek over het gebruik van Office 365
Wilt u meer lezen over het Forrester onderzoek naar de impact en de potentiële Return On Investment (ROI) die bedrijven kunnen realiseren met Office 365? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.