Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De digitale handtekening uitgelicht

Wat zijn de voordelen in het gebruik?

Steeds vaker moeten we onze krabbel digitaal plaatsen of ontvangen we e-mails met daarin digitaal getekende documenten. Langzaam verdwijnt bij de meeste bedrijven het oude vertrouwde briefpapier en gaan bedrijven aan de slag met digitale varianten zoals de e-mail. Deze verschuiving naar de digitale wereld brengt andere behoeftes met zich mee. En welke rol spelen digitale handtekeningen in sectoren zoals overheid, woningmarkt en zakelijke dienstverlening?

De digitale handtekening volgens het wetboek

Het Nederlands wetboek geeft aan dat de juridische verbintenis van de digitale handtekening gelijk is aan de handgeschreven handtekening. Wat verstaat de Nederlandse wet onder elektronische handtekening? Dat vinden we in het Burgerlijk Wetboek, Artikel 3:15a lid 4 zegt:

 ‘’Onder elektronische handtekening wordt een handtekening verstaan die bestaat uit elektronische gegevens die zijn vastgehecht aan of logisch geassocieerd zijn met andere elektronische gegevens en die worden gebruikt als middel voor authenticatie’’.

Betrouwbaarheid, uniformiteit en persoonsgebonden

Afhankelijk van het doel kan je kiezen voor een andere vorm van digitale handtekening, van rechtsgeldige ondertekening tot gepersonaliseerde handtekening. Daarom is het voor organisaties belangrijk om een uniforme digitale handtekening op te nemen in de huisstijl van de organisatie. Het draagt bij aan de professionaliteit die je wil uitstralen en zorgt voor extra vertrouwen bij klanten en partners.

Aan de slag

Benieuwd hoe je aan de slag gaat met het toevoegen van digitale handtekeningen aan jouw Office-templates? Download deze whitepaper en ontdek hoe eenvoudig het is om een digitale handtekening onderdeel te maken van jouw huisstijl.

 

Download de whitepaper
Download