Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De contentmarketing-strategie optimaliseren

Wat is relevante content?

Tegenwoordig gaan klanten zelf op zoek naar nieuwe producten en informatie hierover. Als organisatie is het dus belangrijk om hier op in te spelen met de juiste contentmarketing-strategie. Een optimale contentmarketing-strategie zorgt ervoor dat de klant relevante content krijgt voorgeschoteld.

Het stappenplan naar een succesvolle contentmarketing-strategie

Een contentmarketing-strategie opzetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Geen enkele organisatie is hetzelfde, maar om een succesvolle contentmarketing-strategie op te zetten zijn er een aantal globale stappen. Hieronder staan de eerste 5 stappen beschreven:

  1. Definieer uw doelstelling: wat wilt u bereiken?
  2. Benoem uw doelgroep: wie wilt u bereiken?
  3. Onderzoek de informatiebehoefte: waar heeft uw doelgroep, met betrekking tot uw vakgebied, behoefte aan? Welke business issues spelen er bij uw doelgroep?
  4. Definieer uw expertisegebied, inventariseer de in huis zijnde kennis en beschikbare content: wat ligt al ‘op de plank’ en heeft potentie voor hergebruik en wat kunt u creëren.
  5. Vergelijk de informatiebehoefte van uw doelgroep met het aanbod waartoe u in staat bent. Benoem die gebieden waar u op in kunt spelen met uw expertise.

In de whitepaper

In de whitepaper wordt dieper ingegaan op het stappenplan. Hierboven staan nog maar de eerste 5 van de 11 stappen die worden beschreven. Verder wordt u uitgelegd hoe u een marketingkalender kunt maken waarin thema’s, evenementen en productreleases aan te pas komen. Download de whitepaper en begin vandaag nog met het optimaliseren van uw contentmarketing-strategie!