Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De cloud in een IT omgeving

Hoe Integreer je de cloud in de bestaande IT omgeving?

Wanneer er naar de toekomst van IT wordt gekeken komen er een aantal termen regelmatig terug zoals: Social Business, Big Data en Cloud Computing. Vandaag de dag wordt de implementatie van nieuwe businessmodellen versneld. Deze businessmodellen zullen zich uiteindelijk gaan vertalen in nieuwe producten en diensten, nieuwe  samenwerkingsverbanden en nieuwe klantsegmenten. Het is niet ondenkbaar dat ook uw organisatie in afzienbare tijd cloudoplossingen inzet om bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Verantwoord implementeren van clouddiensten
Het implementeren en gebruiken van corporate clouddiensten is niet zo eenvoudig als de meeste cloudproviders doen voorkomen. Clouddiensten moeten op een verantwoorde manier worden geselecteerd en geïmplementeerd om verantwoord zaken te kunnen doen. Hierbij spelen een aantal aspecten een rol en er moet van verschillende standpunten naar gekeken worden. De integratie met de al bestaande IT-omgeving en security zijn de twee belangrijkste onderdelen voor organisaties die een onderdeel van hun informatiebehoeften willen verhuizen naar de cloud.

Integratie van cloud computing met de IT omgeving
In deze whitepaper komt de integratie van Cloud Computing met de al bestaande IT omgeving aan bod, waarbij de cloudarchitectuur bepalend is. Er wordt hier met name gekeken vanuit het gebruikersperspectief, niet het providersperspectief.

In deze whitepaper komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • De meeste gebruikte definitie van clouddiensten
  • De vier cloudmodellen: Data in de Cloud, Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS)
  • Cloud Architectuurt
  • De integratie van clouddiensten in de eigen IT omgeving
  • De integratie van de Cloudarchitectuur en de eigen IT architectuur

Download de whitepaper
Cloud Computing hoort in de eerste plaats bij te dragen aan de realisatie van bedrijfsdoelstellingen. Een structurele aanpak voor de implementatie van clouddiensten is nodig vanwege de kenmerken van cloudarchitectuur. Wilt u meer weten over de integratie van de cloud in de bestaande IT omgeving? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Cloudarchitectuur – Hoe integreer je de cloud in de bestaande IT omgeving?

 

Download de whitepaper
Download