Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De cloud als haalbare service delivery model

Verstanding inspelen op geïmplementeerde cloud-dienten

De cloud als een service delvery model heeft door de jaren heen IT omgevingen drastisch veranderd. Hoewel de cloud begon als een boeiend en volgens sommige een dubieus IT-concept is de cloud dtoch geëxplodeerd tot een ecosysteem van diensten die bedrijven binnendringen. Dit gebeurt zelfs zonder betrokkenheid en/of goedkeuring van de IT-managers.

Nauwkeurig omgaan met bedrijfsgevoelige informatie
Tegenwoordig zijn werknemers van organisaties ontevreden over de ontwikkelingen van hun organisatie op technisch gebied. Zo willen werknemers direct toegang tot een publieke cloud of de appstore. Werknemers kunnen dit zelf realiseren met betaalbare eenvoudig te implementeren cloud-diensten. Zo installeren werknemers ad hoc procesen die door de IT-afdelingen nooit toegestaan zouden worden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van cloud storage. Binnen enkele seconden slaan vele werknemers bedrijfsgevoelige informatie op buiten de collectieve firewalls.

Mobile devices moeten binnen een organisatie verstandig gebruikt worden
Niet alleen de software moet verstandig gebruikt worden, maar ook de hardware. Tegenwoordig is het voor werknemers normaal om tablets en smartphones mee te nemen en deze te gebruiken op de werkvloer. De mobiele devices zijn hier echter niet op ingericht als gevolg dat er de mogelijkheid bestaat dat bedrijfsinformatie uitlekt of dat de mobiele devices het IT netwerk beschadigen met virussen van buitenaf. 

De cloud-diensten die werknemers gebruiken moeten gecontroleerd worden
Door deze nieuwe ontwikkelingen worden IT-organisaties gedwongen om te onderzoeken welke technologie werknemers gebruik en installeren op het IT-netwerk. Veel IT-managers ondersteunen namelijk cloud-diensten waarvan ze niet wisten dat die bestonden. Vaak zijn deze cloud-dienten ook niet ingericht voor zakelijk gebruik, maar zijn deze juist ingericht voor persoonlijke gebruik.

Download deze whitepaper
In deze whitepaper leest u hoe u uw IT-landschap kan beveiligen tegen apparten en systemen van buitenaf. In dit document wordt besproken hoe u kan inspelen op cloud-diensten die werknemers zelfstandig installeren binnen bedrijven en hoe u ervoor kan zorgen dat werknemers veilig gebruik kunnen maken van mobiele devices op de werkvloer. 

 

Download de whitepaper
Download