Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De belangrijkste Contentmarketing-trends van dit moment

Wat zijn de voorspelde Contentmarketingtrends?

Het aantal organisaties dat de positieve resultaten van content marketing inziet, is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De hoeveelheid content neemt toe en dit zorgt ervoor dat het steeds lastiger wordt om op te vallen. Organisaties proberen van alles te doen om op te kunnen vallen tussen de overload aan content. Het is namelijk van groot belang om niet achter te blijven en mee te gaan in deze trend. In deze whitepaper wordt een aantal van deze trends op een rij gezet.

De belangrijkste contentmarketing-trends

In 2017 zijn de volgende trends op het gebied van content markering te onderscheiden:

  • Het toenemend belang van voor mobiel geoptimaliseerde content
  • De groei van video
  • Een toename van native advertising
  • E-mail blijft belangrijk, marketing automation neemt toe
  • Meer aandacht voor content marketing strategie

Het toenemend belang van mobiel geoptimaliseerde content

De eerste trend die in deze whitepaper wordt genoemd is het toenemend belang van voor mobiel geoptimaliseerde content. Dit komt door het feit dat mobiele devices niet meer weg te denken zijn uit de huidige maatschappij. 75% van al het internet verkeer komt van mobiele devices vandaan. Als uw content dan niet werkt op mobiele devices, loop je een heel groot deel van je doelgroep mis.

De groei van video

Het is niet voor het eerst dat video genoemd wordt als trend. In voorgaande jaren werd dit namelijk al (voorzichtig) genoemd. 2017 lijkt dan toch het jaar te zijn dat videocontent een meer centralere rol begint te krijgen in de contentstrategie.

5 trends uiteengezet

In de volledige whitepaper worden deze 2 trends verder uitgelicht. Daarnaast worden ook de overige 3 trends uitgebreid toegelicht. Lees snel verder en laat u informeren over alle trends op het gebied van contentmarketing.

 

Download de whitepaper
Download