Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De bedrijfskundige scan voor (MKB- )bedrijven

Een scan voor overzicht en winstverhoging

Een winstgevende organisatie, dat wil toch elke ondernemer, manager of aandeelhouder? Maar hoe kan hier zicht op gehouden worden? En hoe krijg je zicht op de gezondheid van de organisatie? In deze whitepaper wordt uitgebreid ingegaan op de bedrijfskundige scan voor (MKB)-bedrijven. De whitepaper gaat dieper in op waar een bedrijfskundige scan voor staat en wat het kan opleveren voor de organisatie.

Wat is een bedrijfskundige scan?

Een bedrijfskundige scan bestaat uit drie verschillende stappen:

  1. Een onderzoeks- en analyse fase.
  2. De ontwikkeling van een winnende strategie.
  3. De implementatie van de uitgezette koers.

Meer weten over de drie bovenstaande stappen? Lees er meer over in de whitepaper.

Een scan mag de normale werkzaamheden niet in de weg staan en dus vooral niet verstorend werken. Wel zal er tijd vrijgemaakt moeten worden om de scan te doorlopen of delen hiervan. De scan moet gezien worden als een verbetering en inzicht in de organisatie. Het is tijd voor actie en daarmee het doorvoeren van de verbeteringen en toekomstgericht denken. Een goede bedrijfskundige scan moet voldoen aan een aantal onderdelen. Hieronder noemen we er drie:

  1. De scan moet objectief zijn
  2. Maatwerk
  3. Een analyse van totaal en deelgebieden

Lees in de whitepaper meer over de bovenstaande onderdelen van een scan.

Wat kan een bedrijfskundige scan opleveren?

Met de scan kan een gefundeerd plan van aanpak gemaakt worden en het uiteindelijke doel van de scan is het vergroten van de winst.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper “De bedrijfskundige scan voor (MKB- )bedrijven”. De whitepaper gaat niet alleen verder in op de bovenstaande onderdelen, maar beschrijft ook nog 4 praktijkvoorbeelden.

 

Download de whitepaper
Download