Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De 7 waarheden van Analytics Desktop

Krachtige analyse voor uw bedrijfsgegevens

Uw bedrijf genereert grote hoeveelheden data. Dat is een gegeven. De kunst is om al die gegevens op een efficiënte en kosteneffectieve manier in uw voordeel te laten werken. Dit proces van het verzamelen, ordenen en analyseren van uw data noemen we Business Intelligence.

In het proces van Business Intelligence worden al uw bedrijfsgegevens omgezet in waardevolle informatie. Kijk bijvoorbeeld naar de manieren waarop klanten met u zaken doen. Daar kunt u dan uw conclusies uit trekken. Ben ik op de goede weg? Focus ik me wel op de juiste doelgroep? Wat besteedt men gemiddeld bij mij? Worden mijn klanten bij een aankoop genoeg getriggerd om verder te kijken? Met dit soort waardevolle informatie bepaalt u of business-aannames nog wel kloppen en of ze te verbeteren zijn.

 

De tijd van het dure en ingewikkelde software is voorbij. De software is niet alleen veel gebruiksvriendelijker geworden, ook de kracht en de mogelijkheden zijn enorm toegenomen. Met opties als real-time data-updates, predictive modeling en sentimentanalyses zijn veel betere analyses en voorspellingen te maken dan een aantal jaren geleden. Met dit soort technieken is te bepalen wie of wat er verantwoordelijk is en wat de effecten op termijn zijn van bepaalde bedrijfssituaties.

Voor wie bedoeld?
Tot enkele jaren geleden werd het inzetten van data-analyse nog gezien als een vorm van competitieve voorsprong door bedrijven, maar vandaag de dag wordt het als een noodzaak voor een goede bedrijfsvoering beschouwd. Als bedrijven een goed beeld hebben van specifieke klantbestedingen, de betaalprocessen of actuele ontwikkelingen in de markt waarin men opereert, kunnen zij op basis van die informatie een strategische voorsprong opbouwen ten opzichte van de concurrentie.

In dit artikel gaan we specifieker in op wat data-analyse binnen Business Intelligence is, wat de voordelen ervan zijn en hoe u het kunt inzetten binnen uw organisatie. Download dit artikel vandaag nog.