Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De 10 grootste voordelen van Desktop-as-a-Service

Eenvoudig VDI aanbieden vanuit de cloud

Waarom nog langer investeren in dure hardware als bijna iedere medewerker liever met een eigen device werkt? Bovendien zijn desktops en laptops duur in aanschaf en kost het de IT-afdeling een hoop tijd om alle devices up-to-date en veilig te houden. Het is dus niet vreemd dat bedrijven in de loop der jaren kozen voor virtuele desktops via VDI. Nu de cloud gemeengoed is geworden, wint ook de cloud-variant Desktop-as-a-Service aan populariteit. Wat is DaaS en wat zijn de voordelen? Dat lees je hier!

DaaS: voordelen voor gebruikers en IT-afdeling

Met Desktop-as-a-Service pakken IT-afdelingen de bekende uitdagingen van werken met laptops en desktops aan. Collega’s vinden het vooral erg fijn dat ze niet langer gedwongen worden om met één device te werken; ze hebben de vrijheid om te switchen naar een ander device als dat hen beter uitkomt. Voor de IT-afdeling is het dan weer mooi meegenomen dat met DaaS de VDI-integratie een stuk eenvoudiger wordt.

Waarom kiezen voor Desktop-as-a-Service

In deze whitepaper lees je 10 van de belangrijkste redenen waarom steeds meer bedrijven opteren voor DaaS, wij lichten er alvast 3 kort toe.

  • VDI aanbieden is geen eenvoudige taak. IT-teams hebben te maken operationele uitdagingen, performance-issues en schaalbaarheid. Dit heeft een grote impact op de werkdruk van de IT-afdeling en er blijft minder tijd over voor andere werkzaamheden.
  • Medewerkers zijn aan het werk op verschillende locaties: thuiswerken, werken bij klanten of werken in het buitenland. Met DaaS geef je iedere medewerker, waar die ook is, de mogelijkheid om veilig samen te werken met collega’s
  • Verloren of gestolen laptops kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. Met DaaS zorg je ervoor dat geen belangrijke of bedrijfskritische informatie worden bewaard op het device zelf.

Download hier de whitepaper en ontdek meer over deze eenvoudigere vorm van desktop-virtualisatie.

 

Download de whitepaper
Download