Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Datavisualisatie: Wat, waarom en hoe?

Krijg inzicht in uw klant en de markt

Data, we hebben ze allemaal. Zelfs in de kleinste organisaties zou er letterlijk geen ruimte meer zijn om te lopen als alle informatie zou worden geprint. Volgens experts zijn deze data goud geld waard. In de praktijk is de vraag echter: hoe boor ik deze goudader aan? Datavisualisatie is een manier om dit te doen. Wat is datavisualisatie en welke bedrijven profiteren er al van?

Wat is datavisualisatie?

Datavisualisatie is de visuele en interactieve weergave van data van elke omvang en elk type (gestructureerd en ongestructureerd). Het doel is de gegevens inzichtelijk te maken. Het mooie is dat zelfs in het geval van enorme bergen data patronen snel zichtbaar worden. Bovendien is het met visualisaties gemakkelijk om ideeën te delen en voor iedereen binnen de organisatie begrijpelijk te maken.

4 voordelen van datavisualisatie

Maar wat kunt u er eigenlijk mee? Deze whitepaper noemt 4 redenen waarom organisaties dit hulpmiddel gebruiken:
  1. Datavisualisatie helpt bij het ontdekken van trends, waardoor de organisatie kan groeien.
  2. Datavisualisatie geeft inzicht in de marktdynamiek.
  3. Door datavisualisatie leert u de behoeften van uw klanten kennen en kunt u daarop inspringen.
  4. Met datavisualisatie kunt u informatie snel met iedereen delen en de juiste beslissing op het juiste moment nemen.

Succesverhalen rond datavisualisatie

Deze 4 voordelen worden in de whitepaper verder toegelicht. Ook wordt een aantal succesverhalen op het gebied van datavisualisatie beschreven. Zo zet de luchthaven van Frankfurt dit middel in om de enorme verkeersstromen in goede banen te leiden. Telecom Italia bestudeert de veranderende patronen in zijn data om mogelijke cyberaanvallen te herkennen.
 
Als u meer waarde wilt halen uit de data waarover uw organisatie beschikt, dan is het downloaden van deze whitepaper de eerste stap.

 

Download de whitepaper
Download