Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Datavisualisatie met de juiste grafiek of diagram

Which chart of graph is right for you?

Data hebben veel organisaties in huis. Daarnaast zijn er vaak brandende vragen die een antwoord nodig hebben. Met het creëren van een diagram of grafiek, kan er een link worden gelegd tussen de twee. Maar welk type diagram of grafiek geeft de beste datavisualisatie en daarmee antwoord op de vragen? De data vertalen naar een effectieve datavisualisatie is de eerste stap naar data dat werkt voor de organisatie. Data is op deze manier het middelpunt van alle te maken- en gemaakte beslissingen. Maak een combinatie van verschillende diagrammen en grafieken, voeg een kaart toe en pas filters toe om nog meer uit de verzamelde data te halen.

Krijg aan de hand van deze whitepaper meer inzicht in welke grafiek of diagram het beste werkt voor welke type data en welke het beste antwoord geeft op de vragen van de organisatie. Deze whitepaper beschrijft 13 verschillende grafieken met ieder hun eigen unieke kenmerken. Hieronder staat een grafiek en diagram verder uiteengezet, lees meer over alle grafieken en diagrammen in de volledige whitepaper.

Staafdiagram voor datavirtualisatie
De staafdiagram is één van de meest gebruikte diagram voor het visualiseren van data. Met een staafdiagram kan de data snel vergeleken worden en de organisatie heeft in één oogopslag inzicht in de pieken en dalen. Vooral bij het gebruik van numerieke data is een staafdiagram in het bijzonder functioneel. Maak tevens gebruik van een staafdiagram bij het vergelijken van data met verschillende categorieën.

Gantt-grafiek voor datavirtualisatie
De Gantt-grafiek blinkt uit in het visualiseren van de start- en einddatum van een project. Blijf met een Gantt-grafiek up-to-date over taken die spelen en wanneer het essentieel is om de taken te realiseren. Maak gebruik van een Gantt-grafiek voor het visualiseren van een projectplanning en het weergeven van andere onderdelen die te maken hebben met tijdgebruik.

Download de volledige whitepaper en ga dieper in alle 13 de diagrammen en grafieken. Ga vandaag nog aan de slag met datavirtualisatie!

 

Download de whitepaper
Download