Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dataverlies in een gevirtualiseerde wereld

Hoe kunt u downtime en dataverlies het hoofd bieden?

Moderne, informatiegestuurde organisaties zijn volledig afhankelijk van IT-infrastructuren die elk uur van de dag beschikbaar moeten zijn. De kosten van downtime zijn gigantisch en dataverlies kan het einde van uw organisatie betekenen. Dataverlies kan meerdere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld ook eens aan natuurrampen, stroomuitval, gebruikersfouten, maar ook (steeds vaker) door cybersecurity-issues. Met deze gids bent u direct op de hoogte van de uitdagingen, behoeften, strategieën en beschikbare oplossingen voor Business Continuity en Disaster Recovery (BC en DR). Hierbij richten we ons specifiek op gevirtualiseerde omgevingen en de public cloud.

5 oorzaken van dataverlies en downtime

Ongeacht of het nu een natuurramp, een menselijke fout of een cyberaanval betreft, dataverlies is prijzig en risicovol. Bovendien neemt het aantal gevallen van dataverlies en de kosten die hiermee gemoeid zijn alleen maar toe, blijkt uit onderzoek. Actie is dus zeker vereist, want het is niet meer de vraag of u een ramp overkomt, maar wanneer en of u erop voorbereid bent. De top 5 oorzaken van dataverlies en downtime zijn:

  1. 44% hardware storingen
  2. 32% menselijke fouten
  3. 14% corrupte software
  4. 7% computervirussen
  5. 3% natuurrampen

Wat is Disaster Recovery?

De letterlijke vertaling van Disaster Recovery is herstel na een ramp. Denk hierbij aan de tijd en het werk die nodig is om een systeem weer up en running te krijgen na dataverlies of downtime. Hoeveel kost u een uur downtime? 95% van de organisaties kan deze vraag niet beantwoorden. Bedenk dan dat het niet alleen draait om de tijd dat medewerkers en systemen niet kunnen werken, maar ook om de hoeveelheid data die verloren is gegaan als een bedrijf moet terugvallen op een eerdere versie.

Disaster Recovery als strategie voor uw organisatie

Om de directe gevolgen van dataverlies en downtime te kunnen bepalen is het belangrijk informatie te verzamelen vanuit de hele organisatie. Want om te overzien hoeveel downtime de organisatie aan kan en hoeveel dataverlies acceptabel is, moet dit op verschillende niveaus bekeken worden.

Bent u er klaar voor?

Deze uitgebreide gids vol met tips, voordelen, nadelen en oplossingen neemt u mee in de wereld van Disaster Recovery. Wilt u ook zo min mogelijk downtime en dataverlies? Laat u goed informeren en zorg dat uw organisatie niet door een crisis getroffen kan worden.