Dataveiligheid én het humeur van collega’s optimaliseren
Regel met Mobile Device Management jouw databeveiliging
Handig toch overal kunnen werken?! Met je smartphone, laptop of tablet werken jij en je collega’s waar en wanneer jullie willen. Of het apparaat nou van de zaak is of van jezelf, het spreekt voor zich dat de toegang tot het apparaat, de applicaties, en de gegevens die erop staan goed beveiligd zijn. Dat beschermt je tegen verlies of diefstal, maar ook tegen ongelukjes thuis. Het komt wel eens voor dat een kind éven de telefoon of laptop van pa of ma leent en per ongeluk alle bestanden van de bedrijfsvoering verwijdert. Remote werken schreeuwt om Mobile Device Management.
Dichttimmeren of vrijheid blijheid?
Hoe bescherm je de apparaten en de bestanden? Maak je een onderscheid tussen zakelijke en persoonlijke apps en bestanden? Wil je dat alle medewerkers zich altijd via multi-factor authenticatie aanmelden? Mogen ze klakkeloos alle data van de ene naar de andere plek kopiëren? De keuzes die je maakt, hebben direct praktische gevolgen voor collega’s. Welke keuzes je maakt en hoe je ze uitlegt lees je in deze praktische gids over device- en databeveiliging. Enkele onderwerpen waarover je meer leest zijn:
- Eigenaarschap van apparaten en data
- Efficiënt werken versus veiligheid
- Verschil per branche en bedrijfscultuur
- Welke afdelingen haak je aan bij het bepalen van beleid
- Securitybeleid als businesscase
Mobile Device Management goed regelen
In het bankwezen is het securitybeleid natuurlijk anders dan bij een garagebedrijf of een klein marketingbureau. Ook per type medewerker is het vaak wenselijk om verschillende beleidsregels in te stellen. Dat je je securitybeleid moet aanpassen is een gegeven. Hoe je dat precies doet is nu nog de vraag. Als je de dataveiligheid niet ten koste wil laten gaan van het humeur en productiviteit van je collega’s download je nu de whitepaper Veilige data, blije medewerkers, Gids voor veilig, flexibel en beheersbaar device management.