Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Datatrends in de zorg: u weet meer dan u denkt

Data dashboards op de ziekenhuisvloer

Ook de gezondheidszorg focust zich steeds meer en meer op data. Voor bijvoorbeeld het snijden in de zorguitgaven of het opsporen van fraudegevallen. Data zijn een goede manier om een vinger aan de pols te houden bij zorgissues. Toch kunnen data in de echte wereld meer overweldigend dan behulpzaam aanvoelen. Denk aan EMR-systemen, data van medische apparaten, medewerkersschema’s of het tracken van medische apparatuur. Alle data hiervan stromen met een ongelofelijke snelheid het ziekenhuis in. Wat zijn de datatrends in de zorg?

4 datatrends in de zorg

Het is tijd om controle te krijgen over al deze data en het potentieel nu eindelijk te benutten. Deze whitepaper beschrijft 4 data analytics trends in de gezondheidszorg. Hieronder lichten we de eerste 2 tips verder toe:

1.      Implementeer dashboards op de ziekenhuisvloer

De manier waarop de patiënt de behandeling ervaart, is een belangrijk onderdeel in de gezondheidszorg. Door het personeel te voorzien van een beveiligde toegang tot dashboards kan de patiëntenervaring aanzienlijk worden verbeterd. Dit kan ook helpen bij de doorstroom van de patiënten in het ziekenhuis. Een dashboard kan perfect visueel weergeven wat de oorzaak is dat patiënten langer wachten dan nodig. Lees in de volledige whitepaper meer over een praktijkvoorbeeld met een video en ondersteunende grafieken.

2.      Omarm de social kant van de gezondheidszorg

Welke onderwerpen spelen momenteel bij uw patiënten? Hoe komt u er achter of uw communicatie ook bij de patiënt terechtkomt? Wanneer kunt u uw post of tweet het beste versturen? In welke social kanalen zoekt u naar uw patiënten? Patiënten hebben de verwachting dat ze via social media kunnen communiceren met hun zorgverlener. Uit onderzoek komt zelfs naar voren dat één derde van de volwassenen dit ook doet. Lees in de volledige whitepaper meer over social in de zorg en hoe u dit op de juiste manier inzet.

Begin vandaag met data in de zorg voor de toekomst

Focust uw zorgorganisatie al op data? En hoe kunt u nog meer halen uit de data die u nu al verzamelt? Lees in deze whitepaper 4 data analytics trends die spelen in de zorg.

 

Download de whitepaper
Download