Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dataproblemen aanpakken voor data in topconditie

Top 7 dataproblemen

Processen worden voordurend geoptimaliseerd, wat de omzet zou moeten verhogen en de kosten zou  moeten verlagen. Maar hoe kan dit als processen worden gebaseerd op onbetrouwbare data? In deze korte whitepaper komen de zeven meest geldverspillende en tijdrovende dataproblemen naar voren. Per dataprobleem een korte omschrijving van het probleem, maar ook de oplossing.

  1. Corrigeren van onjuiste data

Is het nu bij de klantenservice of rechtstreeks bij de klant, mensen maken nu eenmaal fouten. Een achternaam is een voornaam, een huisnummertoevoeging staat in het straatnaamveld of de postcode in incompleet. Klinkt dit herkenbaar? Wellicht is de data toe aan een grondige opschoning.

  1. Bouwen van tijdelijke oplossingen voor problemen met klantdata

Dit is de nachtmerrie van elke database manager, maar bij veel bedrijven een realiteit: continu bezig zijn met het creëren, beheren of herstellen van data uit work-arounds die buiten de toegewezen systemen functioneren.

  1. Zoeken naar ontbrekende gegevens

“Werknemers zijn per dag gemiddeld 32% van hun tijd bezig met het zoeken naar ontbrekende data (en die vervolgens invoeren in het CRM-systeem).”

Een succesvolle organisatie moet kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de data. Helaas is dit in veel gevallen niet het geval. Door te zorgen voor datakwaliteit kunnen medewerkers vertrouwen op schone, complete en betrouwbare data. Data in topconditie!

Download de whitepaper
7 top dataproblemen die bij de meeste bedrijven spelen. Lees ze in deze whitepaper en ga aan de slag met de dataproblemen in de organisatie.

 

Download de whitepaper
Download