Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dataplatform in de cloud

Nieuwe trend vraagt om nieuwe technologie

Door de public cloud kijken organisaties anders tegen hun IT-infrastructuur aan dan vroeger. Wat ooit rigide en permanent was, is nu elastisch en flexibel. De eenmalige kosten van datacenter-hardware worden vervangen door ‘pay-as-you-consume’. Ook voor Business Intelligence biedt de cloud mogelijkheden, maar helaas zijn de oplossingen vaak nogal verouderd. Het gaat erom te kiezen voor het juiste dataplatform.

Cloud is een trend

Als uw organisatie overweegt  traditionele IT-workloads naar de cloud te migreren, bent u niet de enige. In het bedrijfsleven wordt de cloud steeds meer ingezet. IDC voorspelt dat de uitgaven aan cloud-infrastructuur zullen stijgen met een samengestelde groei van 15,1 procent tot en met 2019. Gartner suggereert dat tegen die tijd meer dan 30 procent van de software-investeringen van de 100 grootste bedrijven zijn verschoven van ‘cloud-first’ naar ‘cloud-only’.

Kies het juiste dataplatform

Ook bedrijven die waarde halen uit big data, bijvoorbeeld door middel van Business Intelligence, slaan hun gegevens steeds vaker in de cloud op. De voordelen: de flexibiliteit, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit nemen toe. De uitdaging is echter dat reeds aangeschafte data management systemen inmiddels te rigide, te langzaam en te beperkt in scope zijn voor de eisen van de moderne data-gedreven organisatie. In de whitepaper wordt beschreven hoe dit probleem kan worden opgelost.

 

Download de whitepaper
Download