Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Datamanagement: zet uw data optimaal in

Zorg dat zwervende data een plek krijgt

Het maakt niet uit in welke branche u werkt als u goede onderbouwde beslissingen wilt nemen. Het is altijd belangrijk dat deze beslissingen onderbouwt worden met juiste, accurate data. Het maakt niet uit hoeveel data u heeft, als u er maar iets aan heeft. Wanneer u bijvoorbeeld een voorsprong wilt behouden op uw concurrenten of het tevreden houden van uw klanten, dan moet u kunnen inspelen op de data die u voorgeschoteld krijgt.

Data zweeft rond in organisaties

Helaas zijn er nog veel organisaties die bijna verdrinken in hun data en niet weten wat ze er mee moeten doen. Dat is jammer omdat datamanagementtools en technologieën grote sprongen voorwaarts hebben gemaakt. Bij veel organisaties zweeft de data rond op verschillende afdelingen, teams en locaties waardoor het lastig wordt om deze data te analyseren.

Een effectief datamanagementsysteem

Een effectief datamanagementsysteem zorgt voor een groot aantal voordelen voor de gebruiker. Met het oog op de komende GDPR-wetgeving, is het een belangrijker onderwerp dan ooit. Bij het kiezen van een datamanagementsysteem zijn er een aantal eisen waar het aan moet voldoen. Zo zijn de volgende aspecten erg belangrijk:

  • De toegang tot de data
  • De kwaliteit van de data
  • Datapreparatie
  • Data-integratie
  • Het managen van data

Wanneer het datamanagementsysteem bovenstaande taken kan uitvoeren, kunnen organisaties werken met zuivere, consistente en complete data.

De voordelen van een datamanagementsysteem

Wat is de status van uw datamanagementsysteem? Deze whitepaper staat stil bij de voordelen die een datamanagementsysteem met zich mee kunnen brengen. Vaak heeft u de juiste data al in huis, maar het op een juiste manier inzetten kan nog voor uitdagingen zorgen. Download deze whitepaper voor meer informatie.