Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Datamanagement aan de hand van een converged datamanagement-platform

Rubrik converged data management – technology overview & how it works

Direct applicatieherstel en data delivery blijven voor veel organisaties lastige uitdagingen. Bedrijven eisen direct herstel bij incidenten, snelle toegang tot test- en ontwikkelingsmiddelen en de nieuwste data voor Business Intelligence en Business Analytics. Om aan deze wensen op het gebied van datamanagement te voldoen moet IT verschillende oplossingen integreren die zijn gebaseerd op een legacy-architectuur:

Back-upsoftware

Back-upsoftware zijn applicaties die data verzamelen, aanvullende kopieën maken en deze data opslaan als back-up op een opslagpunt. Replication, soms onderdeel van back-upsoftware, maakt en stuurt replicatiekopieën naar een tweede opslagpunt. Wanneer er dataverlies plaatsvindt zal de back-upsoftware het herstel van de originele data in werking stellen door gebruik te maken van de kopieën die opgeslagen staan in een van de opslagpunten.

Back-upopslag

Back-upopslag levert een endpoint waar kopieën van actieve data kunnen worden opgeslagen. Vaak wordt als opslagmedium gekozen voor disks, schijven of tape. Extra lagen van back-upopslag, zoals archiefopslag, worden gebruikt kopieën in op te slaan van data die niet actief wordt gebruikt maar wel moet worden bewaard, omdat die in de toekomst misschien nog nodig is. 

Uiteindelijk resulteert de integratie van deze datamanagement-technologieën in een broze infrastructuur met veel zwakke plekken.  zoals:

  • Lange implementatiecycli
  • Complex beheer
  • Niet kunnen voldoen aan SLA’s
  • Niet schaalbaar

Schaalbaar en eenvoudig te beheren datamanagement-oplossing

Door uw legacy-architectuur te vervangen door een unified, schaalbaar en eenvoudig te beheren platform kunt u kosten en tijd besparen dankzij een eenvoudige infrastructuur, direct herstel en geautomatiseerd datamanagement.

In deze whitepaper kijken we specifiek naar het converged datamanagement-platform Rubrik. Rubrik levert back-up en storage in één schaalbare oplossing. Bent u benieuwd wat een converged datamanagement-platform voor uw organisatie kan betekenen? Download dan de whitepaper ‘Rubrik converged data management – technology overview & how it works’.

 

Download de whitepaper
Download