Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Datalekken: voorkomen is beter dan genezen

Nieuwe dreigingen voor Security Operations Center

Cybercriminelen lijken met de dag brutaler en vindingrijker te worden. Terwijl IT-beveiligingsexperts keihard werken en tal van inbraakpogingen onderscheppen, hoeft een hacker maar één zwakke plek te vinden en het leed is niet te overzien. In de huidige digitale wereld, waarin alles met alles is verbonden, nemen de mogelijkheden om bedrijfssystemen binnen te dringen explosief toe. De tools die in de Security Operations Centers worden gebruikt, zijn hier (nog) niet altijd op berekend. Bovendien wordt niet altijd onderkend dat ook personen die toegang tot de systemen hebben, kwaad in de zin kunnen hebben. Een inleiding in datalekken voorkomen.

Datalekken voorkomen

Digitale inbraken kunnen uw bedrijf veel schade toebrengen. Zo maken sommige hackers er een hobby van bedrijfs- en met name klantgegevens te lekken. Dit kan tot grote reputatieschade voor uw bedrijf leiden, met de nodige financiële repercussies als gevolg. Wanneer kwaadwillenden een systeem aanvallen, laten ze altijd sporen achter. Het probleem is dat de security-experts in het SOC soms door de bomen het bos niet zien: de data die hackers prijsgeven, worden gecamoufleerd door massa’s andere data. Met andere woorden, de data worden niet op de juiste manier opgeslagen en geanalyseerd.

Cloudera’s Enterprise Data Hub

De oplossing voor dit probleem is Cloudera’s Enterprise Data Hub for Cybersecurity, die is gebouwd op Apache Hadoop. Dit product helpt bedrijven dreigingen in een vroeg stadium op te sporen. Anders dan traditionele oplossingen, die subsets van beveiligingsdata onder de loep nemen, kan in EDH for Cybersecurity elke dataset worden geladen. Die gegevens kunnen vervolgens worden opgeslagen en geanalyseerd. Op die manier kan de kleinste verandering in gedrag binnen het systeem of door gebruikers worden gesignaleerd, wat altijd al de beste indicatie was voor een probleem.

Dreigingsniveau vaststellen

Deze whitepaper helpt de manager of IT-security professional bij het vaststellen van het dreigingsniveau dat voor zijn organisatie bestaat. Ook wordt een mogelijke oplossing uit de doeken gedaan. Deze whitepaper is de eerste stap in het voorkomen van ernstige reputatie- of financiële schade voor uw organisatie.

 

Download de whitepaper
Download