Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Datalek risico’s kunnen voorkomen worden

Risk Management & Protection Vier Stappen Naar Betere Databeveiliging

Sinds 1 januari 2016 zijn organisaties verplicht om van ieder datalek een melding te maken. Dat deze melding gemaakt moet worden staat vastgelegd in de nieuwe Wet meldplicht Datalekken. Deze wet is onderdeel van Wet Bescherming Persoonsgegevens. Echter, niet alle organisaties zijn goed op de hoogte van de risico’s van datalekken of onderschatten deze.

De belangrijkste risico’s

Niet alle bedrijven zijn dus goed voorbereid op een datalek. Wat vaak vergeten wordt is dat bij een datalek uw organisatie niet alleen gegevens kwijt raakt. De belangrijkste risico’s bij een datalek zijn:

  • Imagoschade
  • Onderbreking van dagelijkste werkzaamheden
  • Hoge boetes

In 4 stappen datalek risico’s verkleinen

Om te voorkomen dat uw organisatie bijvoorbeeld imagoschade of een hoge boete oploopt, is het noodzakelijk dat uw data goed beschermd wordt tegen cybercriminelen en datalekken. Met behulp van de volgende 4 stappen kan de kans op een datalek aanzienlijk verkleind worden:

  1. Analyse
  2. Uitwerken
  3. Oplossen
  4. Implementeren

Beveilig uw organisatie

Download het e-book voor meer informatie over het beveiligen van de data van de organisatie. De belangrijkste risico’s zullen verder uiteengezet worden. Ook worden de 4 stappen uiteengezet die hulp bieden bij het voorkomen van een datalek. Lees het e-book geheel vrijblijvend.