Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Datacenters in de zorg: de 5 grootste knelpunten en tips

Maak het datacenter van uw zorgorganisatie toekomst-proof

Het beheer van datacenters kan nogal wat kopzorgen geven. Dat geldt met name voor zorgorganisaties, die te kampen hebben met bezuinigingen, wet- en regelgeving, veiligheidsissues en de groei van mobiliteit. Die obstakels kunnen een gestroomlijnde structuur van een datacenter in de weg zitten. Hoe u dit allemaal regelt, leest u in deze whitepaper met tips voor de 5 grootste knelpunten die samenhangen met een datacenter. Twee knelpunten en tips geven we u hier alvast.

Datacenter in de zorg faalt door verouderde software

Veel beheerders van IT-infrastructuren komt het bekend voor: verouderde software als gevolg van – bijvoorbeeld – legacy applicaties. Te denken valt aan Windows Server- en SQL Server-versies waarvan de ondersteuning – soms al lang geleden – verlopen is.  De tip: hou software up-to-date met bijvoorbeeld een onderhoudscontract met recht op een laatste versie.

Uitwijken

Ook op het gebied van uitwijken zijn er knelpunten, namelijk deze 2:

  • de ‘beperkte’ capaciteit van een uitwijklocatie, omdat deze toch maar ‘voor het geval dat’ is
  • de verbinding naar de uitwijklocatie, die prijzig kan worden om bijvoorbeeld snel servers en data te kunnen repliceren.

De tip: Als een eigen uitwijklocatie een must is, test dan regelmatig of hij werkt, niet alleen met IT-beheerders, maar ook met gebruikers.

Wilt u meer inzicht in de knelpunten met betrekking tot datacenters in de zorg en wilt u meer tips over hoe u met deze uitdagingen kunt omgaan? Download de whitepaper nu en sta ook met uw datacenter klaar voor de toekomst.