Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Databeveiliging in Office 365 is jouw verantwoordelijkheid

Heb jij nagedacht over jouw back-upbeleid?

Heb je volledige controle over jouw Office 365-data? Heb je altijd toegang tot alle gegevens die je op dat moment nodig hebt? Veel bedrijven denken bij de stap naar de clouddiensten van Microsoft dat Microsoft werkelijk alles voor ze regelt. Maar de realiteit is anders; Microsoft neemt jou heel wat werk uit handen door het beheer van jouw Office 365 infrastructuur over te nemen en te zorgen dat alle systemen altijd beschikbaar zijn, maar je bent zelf verantwoordelijk voor jouw data. Denk jij dus dat je ook daar geen omkijken meer naar hebt, dan kom je misschien wel voor een nare verrassing te staan. Deze casestudy gaat dieper in op de gevolgen van onvoldoende controle op jouw Office 365 data en laat je zien waarom back-ups zo belangrijk zijn.

De grote Office 365 misvatting

Als je dacht dat Microsoft verantwoordelijk is voor de beveiliging en retentie van jouw Office 365 data, dan ben je zeker niet de enige! Het is de grootste misvatting bij Office 365-gebruikers. De back-up- en herstelmogelijkheden die Microsoft biedt wijken vaak af van de verwachting van gebruikers. Daarom is het een goed idee om even na te gaan of jouw perceptie aansluit bij de realiteit.

6 redenen waarom back-ups maken van Office 365 een goed idee is

Wanneer we wereldwijd kijken naar databeveiling en retentie binnen Office 365, dan zijn er 6 valkuilen die duidelijk naar voren komen. We laten je alvast kort kennismaken met 3 valkuilen; de details en de andere 3 valkuilen lees je na in deze whitepaper.

  • Per ongeluk data wissen: de prullenbakken en versiegeschiedenis in Office 365 beschermen je maar deels bij het wissen van data, al dan niet bewust. Heb je geen back-upbeleid opgesteld, dan ben je data onherroepelijk kwijt nadat ze permanent zijn verwijderd.
  • Gaten in het retentiebeleid: gegevens van medewerkers die uit dienst gaan worden nog 90 dagen bewaard door Microsoft, maar wil je deze gegevens langer bewaren dan zal je ze zelf moeten back-uppen.
  • Externe beveiligingsrisico’s: Ransomware of malware kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. Vertrouw je uitsluitend op Exchange Online voor back-up en herstel, dan is dat niet voldoende om een ernstige aanval op te vangen.

Wil jij dus meer weten over hoe je jouw data goed beveiligd? Wil je weten wat Microsoft voor jou regelt en wat jouw eigen verantwoordelijkheid is? Lees dan snel deze whitepaper zodat jij weet waar nog werk aan de winkel is.

 

Download de whitepaper
Download