Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Databeveiliging: beter en efficiënter geregeld

Het ontstaan van Identity Governance en Administratie

De aflopen jaren zagen IT’ers het aantal handelingen die ze moeten uitvoeren bij het aanmaken van een nieuwe user behoorlijk stijgen. Het begon met een algemene inlog voor het bedrijfsnetwerk, daarna volgden nog talloze applicaties en systemen. Bij iedere nieuwe gebruiker moeten ze opnieuw bepalen tot welke applicaties hij of zij toegang krijgt en welke rechten hieraan verbonden zijn. Verlaat iemand het bedrijf? Dan is het aan IT om de toegang en rechten weer te verwijderen; want het beschermen van data heeft inmiddels topprioriteit.

De IT-afdeling heeft er zijn handen vol aan en zou graag de deze handelingen willen automatiseren. Tegelijk zijn we er ons steeds meer bewust van incidenten waarbij misbruik wordt gemaakt van toegang tot bedrijfsapplicaties. We kennen onze verantwoordelijkheden inzake de privacywetgeving. Hierdoor is de druk op IT-managers enorm toegenomen. Identity Governance en Administratie (IGA) stroomlijnt processen en haalt de druk van de ketel .  

Een nieuwe wind vraagt om verscherpte databeveiliging

De cloud, blockchain en Internet-of-Things dwingen ons om goed na te denken over het beveiligen van onze bedrijfsgevoelige data. Het is al lang geen geheim meer dat data het kostbaarste bezit is voor een bedrijf. Een goede databescherming is daarom cruciaal.

Op zoek gaan naar een passende oplossing is een hele klus, daarom is het goed om jezelf volgende vragen te stellen:

  • Is de oplossing toekomstbestendig?
  • Moeten we van nul beginnen of kunnen we verder bouwen op bestaande investeringen?
  • Voldoen we met ons huidige beleid nog wel aan onze oorspronkelijke eisen of liggen de zaken nu anders?

Heb ik IGA nodig?

In deze whitepaper kun je dankzij een eenvoudige test bepalen hoe kwetsbaar jouw organisatie op dit moment is. Op basis van jouw score zie je hoe een IGA-oplossing jouw organisatie kan helpen om het risico op een datalek of cyberaanval te minimaliseren.

 

Download de whitepaper
Download