Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data wordt inzichtelijk met Microsoft PowerApps

Wat is PowerApps?

PowerApps is een dienst van Microsoft waarmee je op een eenvoudige manier apps kunt bouwen zonder code te schrijven. Deze toepassing wordt gehost binnen Microsoft Azure. Simpele processen, zoals bijvoorbeeld ziekmeldingen binnen een bedrijf of kilometerregistratie, kunnen worden omgezet in bijvoorbeeld een formulier in PowerApps. Werknemers of andere gebruikers raadplegen en vullen deze formulieren vervolgens in op hun eigen device (Windows, IOS en Android).

Hierna wordt de data opgeslagen in de Office 365 omgeving, of in andere systemen zoals bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive. Hierdoor is PowerApps niet een nieuwe opslagbron die je dient te beheren, maar een toepassing die communiceert met andere opslagvormen. Dit maakt het gebruik eenvoudig en efficiënt. PowerApps is beschikbaar binnen Microsoft Office 365.

In de praktijk

SPEYK organiseerde op 30 september 2016 een klantendag bij het Aviodrome in Lelystad. Hierbij waren ruim 50 klanten aanwezig en iedereen kreeg de mogelijkheid mee te vliegen met de Catalina PH-PBY. De deelnemers hadden vooraf aangegeven of ze mee wilden vliegen en of ze dieetwensen hadden.
Bij aankomst op de klantendag moest elke deelnemer zich registreren, zodat de organisatie van SPEYK inzicht had in welke klanten aanwezig waren. Voorafgaand aan het evenement waren de naam, dieetwensen en of de deelnemer wel of niet mee ging vliegen in PowerApps geplaatst. Bij een bevestiging van deze gegevens kon de organisatie met één klik aangeven of alle gegevens klopten.

powerapps

Mogelijke wijzigingen bij de registratie werden meteen aangepast in de tekstvakken. Vervolgens was het mogelijk om in één overzicht de volledige lijst met aanmeldingen te zien met wie er aanwezig was en wie er mee wilde vliegen met de Catalina PH-PBY. Als resultaat bespaarde de organisatie van SPEYK veel tijd met het verwerken van gegevens en was er meer tijd om te focussen op de klanten en het programma van de klantendag.

powerapps

Wil je meer weten over PowerApps en wat deze dynamische toepassing voor jouw bedrijf of onderwijsinstelling kan betekenen? Bezoek dan op 19 januari de ontbijtsessie bij SPEYK of neem contact op met SPEYK.