Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data van websitebezoekers omzetten in omzet

Van websitebezoeker naar Sales Qualified Lead

Elke B2B-organisatie analyseert data van websitebezoekers op haar eigen manier. Bijvoorbeeld in-depth met Google Analytics of een IP-marketingtool. Andere organisaties meten weinig of besteden pas aandacht aan potentiele leads als ze een concrete offerteaanvraag doen. Hierdoor laten B2B-bedrijven veel kansen liggen. Onderzoek naar websitebezoekers en hun gedrag kan kansen bieden om de ROI van de marketingactiviteiten te verhogen. Deze whitepaper gaat dieper in op een nieuwe manier om een hoger rendement te genereren met informatie uit websitebezoek.

Het grote belang van de call to action

U doet een investering in SEO, een campagne, de website zelf en content. Dit moet leiden tot een bezoek aan de website en uiteindelijk een opdracht. Met inzicht in het bezoek en het gedrag van de bezoeker kunt u ze laten kwalificeren en overgaan tot een vervolgactie. Dit gebeurt vaak aan de hand van een call to action op de website. Dit gaat niet vanzelf. Hier zult u tijd en geld in moeten steken. Als deze call to action leidt tot een opdracht, verdient u uw investering direct terug.

Van bezoeker naar betalende klant

Er zijn verschillende stappen in het koopproces te onderscheiden. Uit onderzoek van SiriusDecisions.com komt naar voren dat de onderstaande stappen in veel B2B-trajecten het belangrijkst zijn:

  1. Websitebezoek – unieke bezoekers op de site
  2. Aanvraag – een bezoeker die is ingegaan op een call-to-action
  3. Marketing Qualified Lead (MQL) – van een ‘gewone’ lead naar een gekwalificeerde lead
  4. Sales Accepted Lead (SAL) – een lead waar sales tijd en energie in gaat steken
  5. Sales Qualified Lead (SQL) – een lead gaat een opportunity/offerte process in
  6. Win – er komt een opdracht uit!

Verhoog uw B2B-omzet door data-analyse van websitebezoekers 

Deze whitepaper gaat dieper in op het koopproces en wat de kansen van succes zijn bij van websitebezoek tot en met stap 6: de win! Daarnaast behandelt de whitepaper de verschillende IP marketing-tools en de invloed van de algemene verordeining gegevensbescherming (AVG) hierop. Wilt u de omzet verhogen aan de hand van uw websitebezoek? Dan is deze whitepaper een informatieve handleiding voor u!

 

Download de whitepaper
Download