Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data trends in de zorg

Pluk de vruchten van big data en analytics in de zorg

Big data is ook voor de gezondheidszorg een belangrijke kans. Via handige inzichten kan het mes in de zorguitgaven en tegelijk kunnen fraudegevallen ermee worden opgespoord. Met data houden zorgorganisaties veel meer grip. De enorme hoeveelheden data die beschikbaar komen, kunnen ook het tegengestelde opleveren. Van de roosters van werknemers, de whereabouts van medische apparatuur tot de gegevens die al deze systemen generen. De datastroom houdt niet op! Hoe houdt u overzicht en hoe maakt u van data inzicht? Lees er alles over in deze 4 trends in data analytics voor de gezondheidszorg. Van deze 4 tips bespreken we er alvast 2 kort.

1.      Iedereen beschikt over dezelfde gegevens

Zoals in elke branche staan klanten, binnen de gezondheidszorg ook wel patiënten genoemd, centraal. Zij willen de beste zorg tegen de laagste prijs en vergelijken actief alle medische instellingen. Veel medici ervaren een hoge werkdruk, uitgerust met de juiste tools en één waarheid uit verschillende databronnen kunnen eenduidiger communiceren en geld besparen. Hoe dat met dashboards gemakkelijker gaat  leest u in de whitepaper.

2.      Met social media beter contact met de patiënt

Niet alleen de kosten en kwaliteit staan centraal in de gezondheidszorg. De juiste communicatie met patiënten is essentieel voor de beste zorg. Zorginstellingen kunnen bijvoorbeeld op het gebied van diëten en oefeningen het goede voorbeeld geven.  Hiervoor en nog veel meer kunt u social media inzetten. Patiënten verwachten dat ook van u. Hoe dit op een effectieve manier doet leest u uitgebreid in de whitepaper.

Begin vandaag met data in de zorg voor de toekomst

Maakt uw zorgorganisatie al voldoende gebruik van data? Download 4 Top Trends in Healthcare Data Analysis to Adopt Today en lever vandaag de zorg van de toekomst. Lees in deze whitepaper 4 data trends die spelen in de zorg.