Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data science en AI voor uw organisatie

Verander het speelveld in uw voordeel met data science en AI

Data science en AI helpen uw organisatie data om te zetten in inzichten, beslissingen, apps en antwoorden. Hoe? De webcast Data science for All is uw startpunt.

Data science maakt gegevens inzichtelijk

Op dit moment staat 80 procent van de corporate data nog achter een firewall. Dat begint nu echt een probleem te worden, omdat de hoeveelheden niet meer te managen zijn op traditionele manieren. De uitdaging: hoe maakt u die data bruikbaar in de huidige moderne tijd, op manieren die nog niet eerder zijn gebruikt in de organisatie?

Data science en AI veranderen de manier waarop data worden ingezet in organisaties. Bedrijven zien in het afgelopen decennium de hoeveelheid informatie exploderen en de complexiteit ervan toenemen. Denk aan machine learning technieken, data mining en clusteranalyse als hulpmiddelen om gegevens inzichtelijk te maken. Op deze manier legt data science de basis voor AI die bedrijven hard nodig hebben om concurrerend te blijven.

Hoe begint u?

Veel bedrijven zijn al verder dan ze denken, met oplossingen voor Business Intelligence bijvoorbeeld. Maar hoe krijgt uw organisatie grip op die data met data science en AI? Met andere woorden: hoe begint u? Hiervoor heeft u 4 dingen nodig:

  1. Strategie voor data acquisitie
  2. Moderne data architectuur
  3. Verregaande automatisering
  4. Uitbreiding van taakomschrijvingen (niet alleen maar een data scientist, maar eerder een machine learning scientist en een data mining scientist)

Vooral het laatste is op dit moment actueel: data is van iedereen, dus iedereen moet ook met de data kunnen omgaan. Data science en AI zijn nu nog veelal het domein van data-wetenschappers. Het begint steeds meer door te dringen dat ook andere werknemers in een organisatie deze gegevens moeten kunnen lezen, zodat ze snel goede zakelijke beslissingen kunnen nemen.

Ook voor voorspellende data

Hoe dit precies werkt, ook bij het gebruik van voorspellende data, kunt u zien in de webcast Data Science for All: It’s a Whole New Game. Bekijk deze webcast nu, laat u inspireren door data-experts als Nate Silver en Rob Thomas en verander het speelveld in uw voordeel!

 

Bekijk Webcast