Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data mining voor beginners

Predictive analytics: een stappenplan

Hoe kan uw bedrijf ook profiteren van de enorme hoeveelheid in potentie business genererende data? De meeste bedrijven weten niet hoe. Via een praktisch stappenplan kunt u ook een begin maken met data mining en en overgaan tot predictive analytics, machine learning en decision management.

Predictive analytics: de glazen bol voor de business

Verborgen patronen  worden via data mining inzichtelijk gemaakt waarmee de beslissingen in de toekomst gemaakt kunnen worden. Decennia zetten wetenschappers, bedrijven en overheden voorspellende modellen in om niet verrast te worden door de dag van morgen. Met dit soort tools wordt het weer voorspeld, de klantvraag inzichtelijk gemaakt, cybersecurity verbeterd, voorraadbeheer geoptimaliseerd en fraude opgespoord.

Analytical Life Cycle

Hoe kunt u de eerste stappen zetten en data mining en predictive analytics inzetten? Het begint altijd met een business-vraag en eindigt bij een evaluatie van de acties in de operatie. Deze Analytical Life Cycle ziet er als volgt uit:

In het bovenstaande model wordt duidelijk wordt hoe uw bedrijf het proces kan inzetten. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de rol van data mining in het stadium van onderzoek. Via het onderstaande stappenplan kan in de eerste fase van de Analytical Life Cycle nog meer waarde aan data worden toegevoegd.

1. Business-vraag omvormen tot een analytische hypothese

2. Data gereedmaken voor data mining

3. Data verkennen

4. Data in een model plaatsen

Wilt u ook de eerste stappen zetten richting een data driven bedrijfsvoering en klaar zijn voor de vraag van morgen? Download dan “Data Mining From A to Z: How to Discover Insights and Drive Better Opportunities.”