Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data Mining and Predictive Analytics to the Masses

Verbeter uw bedrijfsresultaat met behulp van data mining

Het doel van data mining is om binnen (omvangrijke) databases gericht te zoeken naar bepaalde statistische verbanden. De resultaten kunnen erg verhelderend zijn bij de bedrijfsvoering. Data mining heeft nog het imago dat het ingewikkeld is, maar die angst is tegenwoordig ongegrond. De software is de laatste jaren bijzonder krachtig, inzichtelijk en zeker ook gebruiksvriendelijk geworden. Deze whitepaper vertelt u alles over data mining en hoe u de techniek succesvol kunt inzetten binnen uw bedrijf.

De laatste jaren zien we dat steeds bedrijven er voor kiezen om hun beslissingen te baseren op data-analyse, maar het wordt ook ingezet om bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. Maar hoe vindt deze analysetechniek nu juist die informatie die u niet al weet of die analisten niet al hebben ontdekt? Deze whitepaper geeft aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden een verhelderend antwoord op die vraag.

Als u data mining inzet voor uw bedrijf zult u ontdekken dat er dankzij de uitgebreide analyses waardevolle informatie komt bovendrijven. Denk daarbij aan gegevens als:

  • Wat zijn verkoopverwachtingen voor volgend jaar?
  • Zou deze nieuwe klant een risico kunnen vormen voor het bedrijf?
  • Welke twee producten verkopen het beste samen?

Enkele voorbeelden uit de praktijk die de voordelen van data mining laten zien:

  • Een Amerikaans telecombedrijf bespaarde meer dan $ 1 miljoen dollar op reparatiekosten van telefoons door een trend waar te nemen bij specifieke reparaties. Daarop speelde men in door het specifieke reparatieproces efficiënter te maken.
  • Een grote verzekeraar wist $ 100 miljoen te besparen door bepaalde terugkerende fraudepatronen bij claims te ontdekken. Daarop kon meteen worden ingespeeld.

Download deze whitepaper en lees alles over de mogelijkheden die data mining voor uw bedrijf kan betekenen.

 

Download de whitepaper
Download