Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data Management Wish List: IT Is Open to Big Changes

De uitdagingen, plannen en doelen van Data Management

Data management is voor veel organisaties een belangrijk onderdeel om het bedrijf  in goede banen te leiden. Wanneer de operationele-, markt- of data van concurrenten oud of incompleet is kunnen de consequenties groot zijn. Aan de andere kant, als je organisatie in staat is om snel waardevolle data te vergaren kan dit een goed strijdmiddel zijn om de concurrentie mee af te troeven.  Deze whitepaper geeft een onderzoek weer waar 100 senior- en 100 midlevel IT managers zijn ondervraagd om een beter beeld te krijgen van het Data Management landschap en de evolutie daarvan.

Belangrijkste doelen van Data Management volgens respondenten
Om erachter te komen waar IT managers heen willen met hun data management omgevingen zijn voor dit onderzoek  de belangrijkste doelen onderzocht. Deze laten vaak ook bestaande problemen en tekortkomingen in de huidige data management infrastructuur zien. Gezien de worstelende wereldeconomie is het geen verrassing om op te merken dat de respondenten het beheren van de kosten en efficiëntie als belangrijkste data management doel zien. Meer belangrijke doelen kunt u lezen in deze whitepaper.

Budget beperkingen en data volumes leiden tot Data Management zorgen
Ondanks dat er voor het grootste deel overeenkomsten waren tussen senior en midlevel IT managers betreft de belangrijkste data management doelen, zijn er toch grote verschillen op te merken bij het identificeren van de belangrijkste uitdagingen. Het blijkt bijvoorbeeld dat midlevel IT managers eerder bezorgd zijn over de technische uitdagingen dan de senior IT managers. Naast het data volume probleem wordt door midlevel respondenten technische uitdagingen als schaalbaarheid, overvloed van data en trage opvraagsnelheden als grotere uitdaging gezien dan de senior IT Managers.

Download de whitepaper “Data Management Wish List: IT Is Open to Big Changes” waarin u ontdekkingen die gedaan zijn op het gebied van Data Management bij verschillende organisaties onder ogen krijgt. Bij het onderzoek waar senior- en midlevel IT managers aan meegewerkt hebben is het doel geweest om een beeld te geven wat er op dit moment speelt bij organisaties op het gebied van Data Management. Denk vooral aan de belangrijkste uitdagingen en objectieven op de twee niveaus.

Big Data in de praktijk
Bekijk hier de praktijkcase van Cisco waarin zij uitleggen hoe real-time Big Data analyse ervoor zorgt dat ze innovatief en klantgericht kunnen zijn.

 

Download de whitepaper
Download