Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data management onderzoek: ‘Data Management Wish List’

De doelen en uitdagingen van Data Management

Data management is een belangrijk onderdeel voor veel organisaties. Met data management wil men ervoor zorgen dat het bedrijf in goede banen wordt geleid. Als operationele-, markt- of data van concurrenten oud of incompleet is kunnen de consequenties groot zijn. Als je organisatie in staat is om op een vlug tempo waardevolle data te vergaren kan dit een goed strijdmiddel zijn om de concurrentie mee af te troeven. Zo’n 100 senioren en 100 midlevel IT managers hebben aan dit onderzoek deelgenomen en zijn ondervraagd om een beter beeld te geven van het Data Management landschap en de bijbehorende ontwikkelingen daarvan.

Doelen van Data Management volgens de respondenten
Voor dit onderzoek zijn de belangrijkste doelen onderzocht om te achterhalen waar IT managers heen willen met hun data management. IT Managers laten vaak ook bestaande problemen en tekortkomingen in de huidige data management infrastructuur zien. Het is echter niet verrassend om te concluderen dat de respondenten het beheren van de kosten en efficiëntie als belangrijkste doel hebben. Download voor de overige belangrijke doelen vrijblijvend dit onderzoek.

Data volumes en budget beperkingen zorgen voor Data Management zorgen
Ook al waren er veel overeenkomsten tussen senior en midlevel IT managers, toch waren er grote verschillen op te merken bij het identificeren van de belangrijkste uitdagingen. Zo blijkt dat midlevel IT managers zich eerder zorgen maken over de technische uitdagingen dan de senior IT managers. Daarnaast wordt het data volume probleem door midlevel respondenten technische uitdagingen als schaalbaarheid, overvloed van data en trage opvraagsnelheden als grote uitdagingen gezien dan de senior IT Managers.

Download vrijblijvend dit onderzoek
In het onderzoek: ‘Data Management Wish List: IT is Open to Big Changes’, leest u over de ontdekkingen die gedaan zijn op het gebied van Data Management bij verschillende instellingen. Aan dit onderzoek hebben senior- en midlevel IT managers meegewerkt om als doel een beeld te geven van de huidige Data Management situaties Denk hierbij aan de belangrijkste uitdagingen en objectieven op de twee niveaus.