Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data Management, de missende schakel in IoT

Bouw een infrastructuur voor IoT

Het Internet of Things (IoT) breidt de reikwijde van computernetwerken uit tot alledaagse objecten. Via sensoren, netwerken en apps worden objecten verbonden met applicaties waardoor een wereld van mogelijkheden ontstaat. Dit geldt voor een breed scala aan objecten: van pijpleidingen tot elektrische meters, bloeddrukmeters, assemblagerobots, auto's, steden, weegschalen, koeien, vorken en meer. Elke dag groeit de lijst met netwerkobjecten samen met het volume dat ze genereren.

Een infrastructuur voor IoT

Al deze objecten genereren data waarmee in potentie veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Maar hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement-systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

3 voorbeelden uit de praktijk

De paper gaat daarom dieper in op uitdagingen van het beheer van IoT-data binnen hybride cloud-omgevingen. Centraal staan daarbij een aantal voorbeelden uit de gezondheidszorg, productie en connnected cities. In de paper komen aan de orde:

  • Business drivers en uitdagingen in het digitale tijdperk
  • De waarde van data management binnen IoT
  • 3 voorbeelden uit de praktijd
  • Een blik op de toekomst van data management

Zoals de schrijver William Gibson al schreef: "De toekomst is al hier – het is gewoon nog niet gelijkmatig verdeeld." Hetzelfde kan gezegd worden van IoT. De toekomst van data management is al hier. Download deze whitepaper om de mogelijkheden te ontdekken.