Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data inzichtelijk maken met cognitieve exploratie

Van enterprise search naar cognitieve exploratie

Data inzichtelijk maken aan de hand van intelligentie in enterprise search? De hoeveelheid data maakt bij de meeste organisaties een enorme groei door. Dit maakt het snel vinden van de juiste informatie een uitdaging. Om data snel inzichtelijk te maken is enterprise search een belangrijk onderdeel in organisaties. Niet alleen om data toegankelijk te maken, maar ook toegankelijk te houden.

Data inzichtelijk maken voor de gebruiker

Gebruikers worden op het gebied van data steeds veeleisender. Dit komt doordat gebruikers hun ervaring als consument vergelijken met de werkomgeving. Hierbij legt de werkomgeving het vaak af. Want zoeken blijkt in de praktijk beter te werken buiten de organisatie dan het zoeken in interne content. Intern staat de data nog vaak in gesloten systemen welke niet toegankelijk zijn voor indexering.

De hoogste tijd dus voor meer intelligentie in enterprise search om data inzichtelijk te maken voor de hele organisatie. Wat is de toegevoegde waarde van een cognitief systeem voor uw organisatie?

De drie pijlers van cognitieve exploratie

Om de bedrijfsresultaten op het gebied van enterprise search te verbeteren aan de hand van cognitieve exploratie, zijn de volgende onderdelen belangrijk:

  • De search verbeteren op het gebied van tags en ‘smart’ labels
  • Het analyseren van de gevonden content
  • Het toepassen van cognitieve computing zodat gebruikers de content effectiever kunnen inzetten.

Data inzichtelijk met cognitieve exploratie

Wat kunnen cognitieve inzichten opleveren voor de gebruiker en op welke drie pijlers rust dit? Ontdek hoe inzicht in ongestructureerde content zoekresultaten veel relevanter kan maken voor gebruikers. Ga vandaag nog aan de slag aan de hand van een aantal concrete voorbeelden en toepassingen in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download