Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data integratie zonder specialist

Uw data silo’s geïntegreerd in een organisatie-breed model

De huidige business intelligence (BI) en analytics platforms hebben er voor gezorgd dat de manier waarop wij met gegevens omgaan sterk is veranderd. Data integratie is echter nog niet optimaal ingericht voor eindgebruikers.

Data-integratie zonder specialist

Zo kunnen we tegenwoordig wel eenvoudig grote hoeveelheden gegevens transformeren naar informatie en meer inzicht bieden, zodat de juiste beslissingen genomen kunnen worden. Gegevens worden echter niet altijd meer centraal verzameld en eindgebruikers willen informatie vaak direct kunnen analyseren.

Er blijkt een toenemende behoefte bij gebruikers om lokale en externe gegevens te combineren met corporate informatie, zonder inmenging van een specialist. Dit stelt een organisatie voor een aantal uitdagingen:

  • De huidige data-integratie toepassingen zijn niet ontworpen voor eindgebruikers en hierdoor blijft de inmenging van een data analist of data scientist noodzakelijk. Deze specialisaties zijn schaars en vaak niet direct voorhanden.
  • Veel BI oplossingen hebben de visualisatie van gegevens wel sterk versimpeld, maar zijn niet in staat om lokale gegevens direct te combineren met andere gegevensbronnen.
  • De oplossing lijkt te zitten in toepassingen om als gebruiker zelf aan de slag te gaan met data, zogenoemde self-service data preparation. De tools die hier normaal gesproken voor worden gebruikt zorgen echter voor het ontstaan van zogenaamde data-silos, en forceren medewerkers om in vacuüm te werken en eilanden te creëren.

Geïntegreerde self-service data preparation voor data-driven organisatie

Het beschikbaar maken van geïntegreerde self-service data preparation functionaliteit binnen een organisatie is een kritische mijlpaal op weg naar een data-driven organisatie. In deze whitepaper leest u hoe u op eenvoudige wijze individuele data silo’s kunt integreren in een organisatie-breed gegevensmodel.

 

Download de whitepaper
Download