Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data-infrastructuren: Wat is de impact voor IT-managers?

3 verschuivingen op het gebied van moderne data-infrastructuren

Data-infrastructuren worden, ondanks de grote technologische vooruitgang en de nieuwe tactieken, nog steeds op dezelfde manier gemanaged als voorheen. Ook het gezamenlijke doel is nog niet gewijzigd: het verplaatsen van verzamelde gegevens en deze toegankelijk en begrijpelijk maken voor de beslissers wanneer zij deze gegevens nodig hebben.

Data-infrastructuur creëren en onderhouden

Hoewel het doel hetzelfde is gebleven, is het des te moeilijker geworden om succesvol een data-infrastructuur te creëren en onderhouden. Wellicht is de grootste hindernis in het afgelopen jaar nog wel de nieuwe gegevensbronnen die grote hoeveelheden output genereren met vaak zeer weinig (of geen) structuur. Denk hierbij aan: klikgegevens, serverlogs en social media bronnen.

IT-problemen oplossen

Veel organisaties storten zich gehaast op nieuwe technieken en tactieken, maar realiseren zich niet dat er een verschuiving gaande is in de manier waarop IT-datamanagement moeten benaderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Big data oplossingen
  • Cloud data-integratie
  • Self-service analytics

Dit zijn alle drie antwoorden op groter IT-problemen. Maar om deze oplossingen effectief te implementeren, is het van belang om het IT-draaiboek te wijzigen.

3 verschuivingen naar betere beslissingen

Deze whitepaper gaat in op drie belangrijke verschuivingen op het gebied van moderne data-omgevingen, die IT-managers moeten begrijpen om op data gebaseerde beslissingen te kunnen nemen. Deze drie verschuivingen zijn:

  1. Denk in pijplijnen, niet in emmers
  2. Maak gebruik van op noodzakelijkheid gebaseerde data landing zones
  3. Transformeer van data-beveiliger naar data-mentor

Lees meer over deze belangrijke verschuivingen in de whitepaper “3 Shifts in the Modern Data Environment”.

 

Download de whitepaper
Download