Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data in de zorg: de rol in een snel veranderende zorgomgeving

Op naar een nieuwe datagedreven realiteit

De realiteit van vandaag is dat de samenleving en dus ook de zorgomgeving steeds meer datagedreven raakt. Steeds meer processen worden ook geautomatiseerd door bijvoorbeeld ‘The Internet of Things’ (IoT). Daarnaast komt uit onderzoek van Forrester naar voren dan ‘The Age of the Customer’ ook nog steeds in opkomst is. Klanten verwachten dat bedrijven de informatie, die de klant digitaal achterlaat, gebruikt om hen beter en relevanter te helpen. Dat geldt ook voor de snel veranderende zorgomgeving. Welke rol spelen data in de zorg?

Op naar een nieuwe datagedreven realiteit

De impact van deze ontwikkeling is groot. Dit realiseren bedrijven en zorgorganisaties zich maar al te goed. Toch komen er nog te weinig gestructureerde acties van de grond om de organisatie klaar te maken voor deze nieuwe ‘Data Driven Reality’. Organisaties hebben een aantal zeer belangrijke vragen. Hoe pakken we dit aan? Hoe gaan we om met de toenemende complexiteit en grote hoeveelheden aan data? En, hoe kunnen we een goede visie op data management ontwikkelen?

De rol van data in de zorg

Dit e-book beschrijft de Data Driven Reality en de rol van data in de snel veranderende samenleving en zorgomgeving. Naast enkele zorgorganisaties, delen ook experts en ervaringsdeskundigen in dit boek hoe zij inspelen op deze nieuwe realiteit. Daarnaast geven ze tips waar en hoe u kunt beginnen. Aan de hand van interviews met onder andere zorgorganisaties zoals Gelre Ziekenhuizen en OLVG kunt u in dit boek te weten komen welke stappen u moet zetten. De stappen naar een centrale rol voor datamanagement in de organisatie.

Maak uw zorgorganisatie toekomstproof

Zorg dat uw fundament op orde is een benut de data volop voor innovatie. Download het e-book over een Data Driven Reality hier direct.