Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data Governance uitgelegd door Mirjam Visscher

Data Governance, Data Strategie en Datamanagement zijn termen die we de laatste tijd steeds vaker horen. Maar wat houdt dit nu precies in?

Data Governance

Om Data Governance goed toe te kunnen passen moet je eerst goed snappen wat dit inhoudt. Data Governance houdt niet meer in dan de combinatie van mensen, het beleid en de processen die er aan te pas komen om data te managen en te gebruiken. Tot voor kort vergaarden bedrijven dagelijks enorm veel data waar weinig tot geen gebruik van gemaakt werd. Oorzaken hiervan zijn erg uiteenlopend. Hoe integreer je de data in je strategie? Hoe weet ik of de data die ik heb kwalitatief is? Dit zijn allemaal vraagstukken die spelen wanneer bedrijven aan de slag gaan met Data Governance. 

Een goede strategie bepalen

Per bedrijf zal de strategie omtrent Data Governance verschillen. Belangrijk is om regels te maken, medewerkers een uniforme werkwijze aanleren, een goede handhaving en het direct oplossen van problemen

Masterclass

Veel bedrijven gaan nu aan slag met Data Governance. Maar hoe begin je hiermee? Met welke factoren moet je rekening houden? Hoe kies je een strategie die het beste aansluit op je organisatie? En nog veel meer.

Tijdens de masterclass Data Governance gaat trainer Mirjam Visscher hier uitgbreid op in. Met een goede mix tussen theorie en praktijk loop je na deze tweedaagse training met goede en vernieuwende inzichten weg. Klaar om het door te voeren binnen je organisatie.

Aanmelden

Wil je ook deelnemen aan de training Data Governance op 26 november en 3 december? Meld je snel aan