Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data, data & data. Deel twee van de Privacy Monitor is gepubliceerd

Meer dan de helft van de Nederlandse internetgebruikers voelt zich ongemakkelijk bij het delen van data in ruil voor persoonlijke diensten. Dat blijkt uit het tweede deel van de Privacy Monitor, een onderzoek van het DDMA naar privacy en beleving van consumenten.

Steeds meer merken gebruiken verschillende sociale netwerken om gebruikers en consumenten beter te leren. Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel dat geen goed idee vindt. Hiertegenover staat wel dat diezelfde groep zegt steeds meer te delen op verschillende sociale media. In sommige gevallen zelfs meer dan men eigenlijk zou willen.  

Deze ontwikkeling hebben ook alles te maken met het verdienmodel van de welbekende multinationals zoals Facebook en Google. Op het internet zijn veel gratis diensten te vinden, waarbij persoonlijke gegevens gebruikt worden als verdienmodel. Data is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Kijk voor het hele DDMA onderzoek op: ddma.nl 

Data en de overheid

Ook de overheid heeft veel te maken met data. Bijvoorbeeld voor het maken van bestuurlijke beslissingen en het vormen van beleid wordt door overheidsinstanties meer en meer gebruik gemaakt van data en informatie. Het laten renderen van data en informatie zorgt ervoor dat processen geoptimaliseerd worden en dat er waardevolle stuur informatie wordt gecreëerd, wat leidt tot snellere en betere besluitvorming.

Voor de vijfde keer op rij helpt het congres ‘De Informatiegestuurde Overheid’ overheidsinstanties data- en informatiegedreven te opereren. Het congres biedt concrete handvatten voor het creëren van snelle en betere besluitvorming door het gebruik van data en informatie.

Een feestelijke lustrum-editie op een nieuwe locatie

De vorige vier edities vonden plaats in Congrescentrum 1931, maar het eerste lustrum wordt feestelijk gevierd op een nieuwe locatie: Stadion Feijenoord, Rotterdam. De organisatie gaat het groot aanpakken met een ongelofelijk sterk programma, waarbij de deelnemer echt wordt geholpen. Om dit nog duidelijker over te brengen zijn er deze week op locatie interviews afgenomen bij een drietal sprekers van het congres.

Enkele hoogtepunten uit het congresprogramma

André Rouvoet, voormalig minister & oud-vicepremier zal tijdens het congres fungeren als dagvoorzitter. Eric de Kruik, adviseur sturingsinformatie zal een interactieve sessie verzorgen met de data awareness game van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ton Abelen verzorgt een break-outsessie waar informatiegestuurd werken in combinatie met Artificiële Intelligentie centraal staat. En Paul Strijp, sectormanager Bestuur en Strategie bij de Provincie Noord-Holland zal in zijn keynote een overzicht bieden aan hoe overheden omgaan in met technologische ontwikkelingen.

Meer informatie over het congres

Naast een inhoudelijk sterk congresprogramma biedt het congres ook de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten. Deelnemen aan het congres is kosteloos voor eindgebruikers. Ga voor meer informatie en de voorwaarde naar de congreswebsite: igo.heliview.nl