Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Data analytics duidelijker in 3 stappen

Haal meer uit data

Visuele analyses zijn krachtige hulpmiddelen voor de overheid om waarde uit allerlei databronnen te halen. Deze informatie helpt in beleidsvorming en in verbeterde informatievoorziening, zeker ook naar de burgers. Dan moeten presentaties wel voor iedereen toegankelijk en transparant zijn. Ben Jones schrijft momenteel een boek over de do’s en dont’s over data visualisatie en geeft in de whitepaper alvast 3 stappen weg hoe u uit data een duidelijker beeld krijgt.

Snel en gemakkelijker vragen beantwoorden

Het Ministerie van Handel van de Verenigde Staten visualiseert economische gegevens van de VS met het vrijelijk beschikbare Tableau Public Dashboard. Daarmee kunnen burgers snel vragen beantwoorden zoals 'Hoeveel bedrijven zijn in Seattle?' (ongeveer 90.000) of 'Hoe verhoudt zich dat tot Los Angeles?’ (Bijna 250.000 meer). Dit zijn vragen die iedereen wil kunnen stellen en beantwoord zou willen hebben. Het Amerikaanse Ministerie van Handel maakt deze transparantie waar.

Data zijn niet altijd de weergave van de realiteit

Data zijn altijd net zo valide als hoe ze geregistreerd worden, daarin schuilt een grote valkuil voor organisaties. Jones vertelt over het Amerikaanse Ministerie van Transport dat bij een brug fietsbewegingen registreerde. De grafiek die daaruit kwam gaf een heel apart beeld van de werkelijkheid. Fietsers leken slechts één kant op te rijden, terug kwamen ze niet. Althans niet per fiets. Gooiden fietsers hun fietsen daadwerkelijk op een bepaald punt van de brug of was er iets anders aan de hand?

Gun uzelf en klanten meer inzicht

Laat data op een goede manier voor u en uw klanten werken. Of u een bedrijf of overheid bent, data en data-analytics zijn steeds belangrijker. Met de drie handvatten in de whitepaper gunt u zichzelf de kennis om meer uit data te halen. Lees de 3 tips van een expert, dan moet u nog wel even de whitepaper downloaden.