Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Daarom werken met OneNote

In de basis is het niet meer dan een programma om notities mee te maken. Maar het is zo uitgebreid dat het je ECHT helpt om je werk en notities makkelijker te maken. Noteer niet op papierenblokken of een worddocument. Je doet dit in veel gevallen veel makkelijker via OneNote. Zeker omdat je er vanaf elk device bij kunt!

Waarom?

Ten eerste is het gratis en staat het zeer waarschijnlijk al geïnstalleerd op je device. Het werkt ook als je niet verbonden met Internet. Je kunt er video en audio mee opnemen en het is gekoppeld aan Outlook. Als je er eenmaal mee hebt leren werken wil je niet anders meer.

Een aantal tips om je te helpen met de start.

  1. Maak heel eenvoudig je To-Do lijsten. Door bijvoorbeeld een tekst te highlighten en  CTRL + 1 maak je aanvinkbox.
  2. Zelf ontwerpen? No way!  Ga naar Page Templates en kies de template die bij jou past.
  3. Bij Draw vind je tools om te tekenen/schrijven in de kleur en puntdikte die jij wenst. Maak bijvoorbeeld aantekeningen naast een tekst.
  4. Wil je binnen de lijntjes schrijven? Ga naar Rule Lines en kies het juiste raster uit.
  5. Neem je notities eenvoudig mee. OneNote is beschikbaar op ieder device. Download de app en je hebt altijd toegang, waar je ook bent.
  6. OneNote heeft ook OCR (Optical Character Recognition), wat ervoor zorgt dat tekst in afbeeldingen die je in OneNote plakt automatisch omzet in tekst. Dus schrijf je wat op het whiteboard, kan je het als tekst plakken in OneNote. Handig!
  7. Denk om je privacy; OneNote gebruikt de 3DES encryptie om bepaalde secties in OneNote te beschermen. Mocht je bijvoorbeeld persoonlijke info of creditcard/wachtwoorden willen beschermen.