Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cybersecurity: medewerkers zijn nog steeds de zwakste schakel

Vergroot het kennisniveau in jouw bedrijf

Weet jij waarom hackers zo graag phishing inzetten om toegang te krijgen tot jouw bedrijfssystemen? Het antwoord is eenvoudig: het werkt gewoon goed. Want ondanks alle spamfilters, firewalls en virusscanners slagen cybercriminelen er toch in om toegang te krijgen tot systemen. Want één ding vergeten veel organisaties in hun strijd tegen cybercriminelen: de menselijke factor.

Het probleem met phishing

We kennen phishing allemaal wel van de knullige e-mails die zogezegd van onze bank afkomstig zijn. Of die e-mails van het CJIB over een niet-betaalde boete. Als consument zijn we inmiddels wel gewend aan dit soort praktijken en zijn we vaak op onze hoede. Maar als dit soort e-mails hun weg vinden naar onze zakelijke mailbox, dan trappen we er nog steeds te vaak in. Dat weten ook cybercriminelen, het is daarom niet gek dat het aantal phishing-aanvallen gestaag groeit. Het is inmiddels zo’n lucratieve business dat je kant-en-klare phishing-software zo van het internet plukt. Is het daarom niet tijd om jouw strategie aan te passen en jouw medewerkers beter te wapenen tegen phishing?

Aanvalsplan tegen phishing-aanvallen

Deze whitepaper beschrijft aan de hand van 4 stappen een aanvalsplan tegen phishing. Dit aanvalsplan bestaat uit:

  1. Predict: wie wil mij nou aanvallen?
  2. Prevent: de juiste interventie op de juiste plek
  3. Detect: oren en ogen openhouden
  4. Respond: scenario’s voor verschillende incidenten in kaart brengen

Phishing: de menselijke factor aanpakken

Benieuwd hoe je jouw bedrijf beter beschermt tegen phishing? Wil je aan de slag met het opstellen van een aanvalsplan en wil je jouw medewerkers beter wapenen tegen het gevaar van phishing? Download dan snel deze whitepaper!